Βρετανία: Με αναφορές για απολύσεις η «απάντηση» των εργοδοτών στα φορολογικά σχέδια του Τζόνσον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Με αναφορές για απολύσεις η «απάντηση» των εργοδοτών στα φορολογικά σχέδια του Τζόνσον
Σύμφωνα με το βρετανικό εμπορικό επιμελητήριο, σχέδιο Τζόνσον «θα γίνει βαρίδι για την ανάπτυξη των εργασιών σε μια απολύτως κρίσιμη συγκυρία».

Με το ενδεχόμενο των απολύσεων εργαζομένων «απαντούν» οι εργοδοτικοί φορείς του Ηνωμένου Βασιλείου στην πρόθεση της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον για αύξηση της φορολογίας από τον Απρίλιο του 2022.

Σχολιάζοντας το πλάνο του πρωθυπουργού της χώρας, για αύξησης των εισφορών κατά 1,25% στις επιχειρήσεις και αύξηση 1,25% στη φορολογία επί των μερισμάτων, ο επικεφαλής οικονομολόγος του βρετανικού εμπορικού επιμελητηρίου, Σούρεν Θίρου, ανέφερε σε δήλωση του πως το σχέδιο Τζόνσον «θα γίνει βαρίδι για την ανάπτυξη των εργασιών σε μια απολύτως κρίσιμη συγκυρία».

«Η αύξηση της φορολογίας θα επηρεάσει την ανάκαμψη της οικονομίας, με αυξημένα λειτουργικά κόστη στις επιχειρήσεις (...)

Η οικονομική ιστορία μας διδάσκει πως οι περικοπές θέσεων εργασίας είναι πιο πιθανές όταν η οικονομία επανέρχεται από ένα μεγάλο σοκ, επειδή οι επιχειρήσεις χρειάζονται τα κεφάλαια τους για επανεκκίνηση. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να λαμβάνει μέτρα για την προστασία των θέσεων εργασίας. Μια αύξηση της φορολογίας φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα» τόνισε ο Θίρου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Οι ελλείψεις προσωπικού μπορεί να διαρκέσουν έως 2 χρόνια, λένε οι βιομήχανοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider