Γαλλία: Ανάπτυξη 1,1% για το ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο, σε υψηλό 3 ετών ο πληθωρισμός 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Ανάπτυξη 1,1% για το ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο, σε υψηλό 3 ετών ο πληθωρισμός 
Η οικονομία παραμένει 3,2% χαμηλότερα από τα προ κρίσης υψηλά επίπεδα, όπου έφτασε στα τέλη του 2019.

Μικρή ανάκαμψη εμφάνισε η οικονομία της Γαλλίας το δεύτερο τρίμηνο, ξεπερνώντας την αρχική εκτίμηση, καθώς η καταναλωτική δαπάνη αναθερμάνθηκε μετά το lockdown.

Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία, INSEE, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, αναπτύχθηκε κατά 1,1% για τους τρεις μήνες έως τα τέλη Ιουνίου, ενώ το προηγούμενο τρίμηνο είχε διατηρηθεί αμετάβλητη, ανακοίνωσε η INSEE, αναθεωρώντας ανοδικά την αρχική εκτίμηση για 0,9%.

Ωστόσο, η οικονομία παραμένει 3,2% χαμηλότερα από τα προ κρίσης υψηλά επίπεδα, όπου έφτασε στα τέλη του 2019.

Η καταναλωτική δαπάνη ενισχύθηκε 1% το δεύτερο τρίμηνο, ενώ οι επιχειρηματικές επενδύσεις κατά 1,9%. Ωστόσο, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία, η δαπάνη των καταναλωτών μειώθηκε 2,2% τον Ιούλιο, έναντι εκτιμήσεων για πτώση 0,5%, σε δημοσκόπηση του Reuters.

Σε υψηλό 3 ετών ο πληθωρισμός

Επιτάχυνση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων εμφάνισε τον Αύγουστο ο πληθωρισμός στη Γαλλία, φτάνοντας σε υψηλό τριών ετών, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία. Ειδικότερα, ο εναρμονισμένος δείκτης αυξήθηκε 0,7% από τον Ιούλιο, οδηγώντας το ετήσιο ποσοστό στο 2,4%, από το 1,5%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018. Η αύξηση ξεπέρασε και τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων του Reuters, για πληθωρισμό 2,1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider