Στην εμπορική συμφωνία χωρών του Ειρηνικού η Βρετανία μέσα στο 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην εμπορική συμφωνία χωρών του Ειρηνικού η Βρετανία μέσα στο 2022
Η Βρετανία στοχεύει να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για ένταξη στην εμπορική Συμφωνία των χωρών του Ειρηνικού (Trans-Pacific Partership) μέσα στο 2022

Η Βρετανία στοχεύει να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για ένταξη στην εμπορική Συμφωνία των χωρών του Ειρηνικού (Trans-Pacific Partership) έως τα τέλη του 2022, ανέφεραν οι Financial Times το Σάββατο, επικαλούμενοι δηλώσεις της υπουργού Διεθνούς Εμπορίου Λιζ Τρας.

"Θα είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις μέχρι το τέλος του επόμενου έτους", δήλωσε η Τρας στους Financial Times.

Υποστήριξε ότι η συμφωνία θα βοηθήσει τη Βρετανία να επωφεληθεί από την οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Η Βρετανία πήρε το πράσινο φως τον Ιούνιο για να ξεκινήσει τη διαδικασία ένταξης στη Συνολική και Προοδευτική Συμφωνία για τη συνεργασία των χωρών του Ειρηνικού (όπως είναι το πλήρες όνομα της συμφωνίας) η οποία αφορά τις εξής 11 χώρες: Ιαπωνία, Καναδάς, Αυστραλία, Βιετνάμ, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Μεξικό, Περού, Μπρουνέι, Χιλή και Μαλαισία.

Η Τρας είπε επίσης ότι αναμένει το εμπόριο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας να ελευθερωθεί εάν η Ουάσιγκτον επιδιώξει την επιστροφή της στη Συμφωνία από την οποία είχε αποχωρήσει το 2017 με απόφαση του Προέδρου Τραμπ.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ένα από τα αρχικά μέρη της Συμφωνίας για τον Ειρηνικό και η νέα κυβέρνηση δεν έχει δηλώσει ότι θέλει να συμμετάσχει σε αυτήν. Αλλά ποιος ξέρει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον", δήλωσε η Τρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider