Οικονομία | Διεθνή
23-08-2021 | 15:02

Γερμανική οικονομία: Καμπανάκι από την Bundesbank εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα

Newsroom
Μοιράσου το
Γερμανική οικονομία: Καμπανάκι από την Bundesbank εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία θα μπορούσε να χάσει τις προβλέψεις φέτος, ενώ η αναζωπύρωση της πανδημίας του κορονοϊού ενδέχεται να ασκήσει έντονες πιέσεις στην οικονομία το φθινόπωρο, δήλωσε η Bundesbank στη μηνιαία της έκθεση για την οικονομία.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 3,7% φέτος και 5,12% το 2022, αλλά οι πρώτες εβδομάδες της ανάκαμψης ήταν πιο ήπιες από ό,τι αναμενόταν και αυτό πιθανότατα θα επηρεάσει τα μεγέθη στο σύνολο του έτους, προειδοποίησε η Bundesbank.

Ακόμη κι έτσι, η Γερμανία πιθανότατα σημείωσε εύρωστη οικονομική επέκταση τους καλοκαιρινούς μήνες, με τις υπηρεσίες να επωφελούνται από τη χαλάρωση των περιορισμών, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων υποχώρησε δίνοντας ώθηση στις τουριστικές εισπράξεις.

Ενώ κάποιοι περιορισμοί ενδέχεται να επιβληθούν εκ νέου το φθινόπωρο εάν τα κρούσματα εξακολουθήσουν να αυξάνονται, ενδεχομένως να μην είναι τόσο αυστηροί όσο στο παρελθόν δεδομένης της προόδου της Γερμανίας στον εμβολιασμό του πληθυσμού της, πρόσθεσε η Bundesbank. Ωστόσο, η επιβράδυνση των εμβολιασμών θέτει κινδύνους και οι δείκτες κλίματος αποκαλύπτουν αυξημένη ανησυχία καθώς η Ευρώπη καλείται να αντιμετωπίσει την πιο μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα της covid-19.

«Η μετάλλαξη Δέλτα και η μείωση της δυναμικής του εμβολιασμού θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυστηρότερα προστατευτικά μέτρα», ανέφερε η Bundesbank. «Αυτό θα προκαλέσει μεγαλύτερη πίεση στην οικονομία το τρίμηνο του φθινοπώρου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.