Η Γερμανία βάζει Κρήτη και νησιά του Αιγαίου στην υψηλή λίστα κινδύνου για κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Γερμανία βάζει Κρήτη και νησιά του Αιγαίου στην υψηλή λίστα κινδύνου για κορονοϊό
tourismos santorini ellada
Όσοι πολίτες, που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου, επιστρέφουν από τις ελληνικές περιοχές, θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα τουλάχιστον 5 ημερών.

Η Γερμανία έβαλε την Κρήτη και τα νησιά του νότιου Αιγαίου στη λίστα υψηλού κινδύνου για τον κορονοϊό, σύμφωνα με απόφαση που ανακοίνωσε το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, η αρμόδια αρχή για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη Γερμανία.

Η απόφαση έχει ημερομηνία έναρξης την Κυριακή, 22 Αυγούστου.

Η αναβάθμιση κινδύνου για τις δύο περιοχές σημαίνει πως όσοι πολίτες, που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου, επιστρέφουν από την Κρήτη και τα νησιά του νοτίου Αιγίου (η Ρόδος, η Κως, η Μύκονος, η Νάξος) θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα τουλάχιστον 5 ημερών, σε μια κίνηση που αναμένεται να αποθαρρύνει τους τουρίστες της χώρας από τους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς.

Πέρα από την Ελλάδα, το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ θέτει στην λίστα υψηλού κινδύνου το Κόσοβο, τη Βόρεια Μακεδονία και περιοχές της Ιρλανδίας, ενώ αντίθετα υποβαθμίζει το κίνδυνο σε περιοχές της Ισπανίας, όπως η Καταλονία, η Βαλένθια και τα Κανάρια Νησιά.

Περίπου 70 χώρες κατατάσσονται εξ ολοκλήρου ή εν μέρει στις περιοχές υψηλού κινδύνου από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Ολόκληρη η Ισπανία ήταν μέχρι τώρα περιοχή υψηλού κινδύνου, από την Κυριακή όμως εκτός από τα Κανάρια Νησιά και την Καταλονία, θα αφαιρεθούν από τον κατάλογο των περιοχών υψηλού κινδύνου η Βαλένθια, η Καστίλλη-Λα Μάντσα και οι Αστούριες.

Από την Κυριακή, στις νέες περιοχές υψηλού κινδύνου κατατάσσονται επίσης περιοχές της Ιρλανδίας, στα Βαλκάνια το Κόσοβο και η Βόρεια Μακεδονία, και η Δομινικανική Δημοκρατία στην Καραϊβική. Η Βραζιλία κατατάσσεται στις περιοχές υψηλού κινδύνου με ακόμη αυστηρότερους κανονισμούς καραντίνας. Η Ανδόρα και η Ουρουγουάη διαγράφονται εντελώς από τη λίστα των χωρών υψηλού κινδύνου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Funke: Η Γερμανία θα θέσει περιοχές της Ελλάδας στη λίστα υψηλού κινδύνου για τον κορονοϊό

gazzetta
gazzetta reader insider insider