Αφγανιστάν: Η Κίνα σκοπεύει να επαναλειτουργήσει το δεύτερο μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού στον κόσμο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αφγανιστάν: Η Κίνα σκοπεύει να επαναλειτουργήσει το δεύτερο μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού στον κόσμο
Στέλεχος της διαχειρίστριας εταιρείας δήλωσε  «πρέπει να σκεφτόμαστε την επαναλειτουργία του ορυχείου μόλις η κατάσταση στη χώρα εξομαλυνθεί και αφού η κινεζική κυβέρνηση αναγνωρίσει επίσημα το καθεστώς των Ταλιμπάν».

Στην επαναλειτουργία του ορυχείου χαλκού στο Μες Αινάκ του Αφγανιστάν, που θεωρείται το δεύτερο μεγαλύτερο ορυχείο του εν λόγω μεταλλεύματος παγκοσμίως, σκοπεύει να προχωρήσει το κινεζικό Metallurgical Group, σε μια κίνηση που «διαβάζεται» ως βήμα αναγνώρισης της κυριάρχιας των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν από το Πεκίνο.

Όπως μετέφερε στέλεχος της εταιρείας στην εφημερίδα Global Times, «πρέπει να σκεφτόμαστε την επαναλειτουργία του ορυχείου μόλις η κατάσταση στη χώρα εξομαλυνθεί και αφού η κινεζική κυβέρνηση αναγνωρίσει επίσημα το καθεστώς των Ταλιμπάν».

Σημειώνεται πως η Metallurgical Group είχε αναλάβει το 2008 τη διαχείριση του ορυχείου, καταβάλλοντας 2,9 δισ. δολάρια για 30ετή εκμετάλλευση του σημείου που θεωρείται ότι διαθέτει 5.5 εκατ. μετρικούς τόνους υψηλής ποιότητας χαλκού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider