ΗΠΑ: Αναμενόμενη αύξηση στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας - Προς τα πάνω οι τιμές παραγωγού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Αναμενόμενη αύξηση στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας - Προς τα πάνω οι τιμές παραγωγού
Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν σε 2,86 εκατ. από 2,98 εκατ. την περασμένη εβδομάδα.

Εντός των προβλέψεων των αναλυτών κινήθηκαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, κατεγράφησαν 375.000 νέες αιτήσεις από 387.000 την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν 375.000 νέες αιτήσεις.

Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν σε 2,86 εκατ. από 2,98 εκατ. την περασμένη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 2,9 εκατ. αιτήσεις

Αυξημένες οι τιμές παραγωγού

Εξάλλου, ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο αυξήθηκε στο 7,8% σε ετήσια βάση από 7,3% τον Ιούλιο του 2020 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση στο 7,2%.

Σε μηνιαίο επίπεδο, ο δείκτης ενισχύθηκε 1%, αμετάβλητος σε σχέση με τον Ιούνιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση κατά 0,6%.

Ο αντίστοιχος δομικός δείκτης, από τον οποίο εξαιρούνται οι εξαιρετικά ευμετάβλητες τιμές στα τρόφιμα και την ενέργεια, κατέγραψε άνοδο 6,2% σε ετήσια βάση (έναντι προβλέψεων για αύξηση 5,6%), ενώ σε μηνιαία κινήθηκε ανοδικά κατά 1% (έναντι συγκλινουσών προβλέψεων για αύξηση 0,6%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider