Γέλεν: Απαραίτηση η αύξηση στο όριο χρέους μέχρι τις 2 Αυγούστου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γέλεν: Απαραίτηση η αύξηση στο όριο χρέους μέχρι τις 2 Αυγούστου
Με βάση το Bipartisan Budget Act of 2019, το Κογκρέσο καλείται να έχει λάβει μια απόφαση για το όριο χρέους που ισχύει σήμερα, μέχρι την 1η Αυγούστου.

Προειδοποίηση προς το αμερικανικό Κογκρέσο απηύθυνε η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν σήμερα για την απαραίτηση αύξηση του ορίου του χρέους μέχρι και την 1η Αυγούστου, διαφορετικά το ΥΠΟΙΚ θα χρειαστεί από την επόμενη κιόλας ημέρα να προβεί σε «εξαιρετικά μέτρα» για να αποφύγει μία «αδυναμία πληρωμής» των υποχρεώσεων του.

Μάλιστα, η Γέλεν σε επιστολή της πως την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ανέφερε πως το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, στο τέλος Ιουλίου, θα αναστείλει την πώληση κυβερνητικών ομολόγων, την «οδό» από την οποία οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν τις υποχρεώσεις τους, αν δεν ληφθεί άμεσα δράση όσον αφορά στο όριο του χρέους.

Με βάση το Bipartisan Budget Act of 2019, το Κογκρέσο καλείται να έχει λάβει μια απόφαση για το όριο χρέους που ισχύει σήμερα, μέχρι την 1η Αυγούστου.

Αν αυτό δεν γίνει, τότε στι; 2/8 το Treasury θα πρέπει να λάβει «εξαιρετικά μέτρα», όπως μειώσεις στο ομοσπονδιακό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα και στα κονδύλια για τα επιδόματα βετεράνων και συνταξιούχων των κυβερνητικών υπηρεσιών.

Προς αναζήτηση 122 τρισ. δολαρίων

Προς αναζήτηση 122 τρισ. δολαρίων μέχρι το Νοέμβριο βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, το οποίο κινδυνεύει να μείνει με «άδεια» ταμεία αν δεν αυξηθεί το όριο χρέους, προειδοποιεί το Γραφείο Προϋπολογισμού (CBO).

Σύμφωνα με το Forbes, το CBO προειδοποιεί πως αν μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες δεν υπάρξει αύξηση του ορίου χρέους, τότε το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να συγκεντρώσει άμεσα περί τα 122 τρισ. δολάρια για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, την ώρα που το θέμα φαίνεται να έχει «παγώσει», καθώς Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί διαφωνούν για το κόστος του προγράμματος υποδομών του Τζο Μπάιντεν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να «ξεμείνει» από ρευστό μέχρι τον Νοέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider