Γέλεν: Πολλοί ακόμα μήνες ραγδαίου πληθωρισμού, ανησυχία για την αγορά ακινήτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γέλεν: Πολλοί ακόμα μήνες ραγδαίου πληθωρισμού, ανησυχία για την αγορά ακινήτων
Η υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ανησυχεί για τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει ο πληθωρισμός σε οικογένειες χαμηλού εισοδήματος που θέλουν να αγοράσουν σπίτι.

Για αύξηση των τιμών καταναλωτή για αρκετούς ακόμη μήνες, προειδοποίησε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, αν και εκτιμά ότι ο πρόσφατος εντυπωσιακός ρυθμός πληθωρισμού θα μειωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Σε συνέντευξή της στο CNBC, ανέφερε ότι ανησυχεί για τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει ο πληθωρισμός σε οικογένειες χαμηλού εισοδήματος που θέλουν να αγοράσουν σπίτι σε περιοχές όπου οι αξίες των ακινήτων αυξάνονται.

«Θα έχουμε αρκετούς μήνες ραγδαίου πληθωρισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Δεν λέω λοιπόν ότι πρόκειται για φαινόμενο ενός μήνα. Αλλά νομίζω ότι μεσοπρόθεσμα, θα δούμε τον πληθωρισμό να μειώνεται στα κανονικά επίπεδα. Αλλά, φυσικά, πρέπει να τον προσέχουμε», τόνισε η επικεφαλής του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Δεν νομίζω ότι βλέπουμε τα ίδια είδη κινδύνου με αυτά που είδαμε στην οικονομική κρίση του 2008», πρόσθεσε. «Είναι ένα πολύ διαφορετικό φαινόμενο. Αλλά ανησυχώ για την οικονομική επιβάρυνση και τις πιέσεις που θα δημιουργήσουν οι υψηλότερες τιμές ακινήτων σε οικογένειες που είναι πρώτη φορά αγοραστές ή έχουν χαμηλά εισοδήματα».

Όσον αφορά τις αποδόσεις των ομολόγων, η Γέλεν είπε ότι «η αγορά εκφράζει τις απόψεις της ότι ο πληθωρισμός παραμένει υπό έλεγχο».

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider