Η ΕΕ μπλόκαρε 10 τράπεζες από τις πωλήσεις ομολόγων της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ΕΕ μπλόκαρε 10 τράπεζες από τις πωλήσεις ομολόγων της
Μεταξύ των τραπεζών που η Κομισιόν απέκλεισε για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων βρίσκονται οι JPMorgan, Citigroup, Bank of America και η Barclays.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέκλεισε 10 από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην παγκόσμια αγορά χρέους από τα συμμετάσχουν στις πωλήσεις ευρωπαϊκών ομολόγων, ύψους 800 δισ. ευρώ, με την αιτιολογία παραβίασης των αντιμονοπωλιακών κανόνων.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη η Ένωση ξεκίνησε την έκδοση 10ετούς ομολόγου για τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψη, αλλά 10 τράπεζες, όπως η JPMorgan, Citigroup, Bank of America και η Barclays, αποκλείστηκαν από τη διαδικασία, λόγω συμμετοχής του σε σκάνδαλα προηγούμενων ετών, σύμφωνα με τους Financial Times.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι τράπεζες που παραβίασαν τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ «δεν έλαβαν πρόσκλησης συμμετοχής στις εν λόγω συναλλαγές», σύμφωνα με αξιωματούχο της Κομισιόν.

«Τα εν λόγω χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πρέπει να αποδείξουν πως έχουν λάβει μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν παραβιάσεις των αντιμονοπωλιακών κανόνων στο μέλλον» συμπλήρωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Σημειώνεται πως οι τράπεζες που ανέλαβαν την έκδοση του 10ετούς ομολόγου είναι οι BNP Paribas, DZ Bank, HSBC, Intesa Sanpaolo, Morgan Stanley, Danske Bank και Santander. Η έκδοση συγκέντρωσε προσφορές που ξεπέρασαν τα 140 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τους FT.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider