Η Βρετανία θα ανακοινώσει σήμερα εμπορική συμφωνία με την Αυστραλία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Βρετανία θα ανακοινώσει σήμερα εμπορική συμφωνία με την Αυστραλία
Το Ην. Βασίλειο αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τους όρους της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με την Αυστραλία, σε μία ακόμη συμφωνία που κλείνει μετά το Brexit, καθώς ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επιχειρεί να επεκτείνει το εμπόριο πέρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Ην. Βασίλειο αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τους όρους της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με την Αυστραλία, σε μία ακόμη συμφωνία που κλείνει μετά το Brexit, καθώς ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επιχειρεί να επεκτείνει το εμπόριο πέρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε σε γεύμα ανάμεσα στον Τζόνσον και τον Αυστραλιανό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον τη Δευτέρα το βράδυ, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο ανώνυμη πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Η συμφωνία αναμένεται να μειώσει τους δασμούς σε προϊόντα όπως το Scotch whisky, τον ρουχισμό και τα αυτοκίνητα. Πιθανώς θα μειώσει τους δασμούς και σε αγροτικά προϊόντα, ένα πεδίο αντιπαράθεσης που έχει προκαλέσει την αντίδραση του βρετανικού αγροτικού τομέα.

Η συμφωνία με την Αυστραλία -η οποία αναμένεται να ωθήσει τη βρετανική οικονομία κατά 0,02% σε διάστημα 15 ετών- είναι μια συμβολική κίνηση ενδεικτική της ατζέντας του Τζόνσον μετά το Brexit, καθώς είναι η πρώτη συμφωνία με μεγάλο σύμμαχο που εκτείνεται πέρα από την υφιστάμενη εμπορική συμφωνία με την ΕΕ. Η Αυστραλία είναι ο 20ος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος του Ην. Βασιλείου παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider