Παγκόσμια Τράπεζα: Η μεγαλύτερη ανάπτυξη του παγκοσμίου ΑΕΠ των τελευταίων 80 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παγκόσμια Τράπεζα: Η μεγαλύτερη ανάπτυξη του παγκοσμίου ΑΕΠ των τελευταίων 80 ετών
Ο διεθνής οργανισμός αναμένει πως η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 5,6% για το 2021, από ύφεση 3,5% το 2020.

Με τον ισχυρότερο ρυθμό των τελευταίων 80 ετών θα αναπτυχθεί η παγκόσμια οικονομία για το 2021, φτάνοντας στο 5,6% για το τρέχον έτους μετά από ύφεση 3,5% το 2020, σύμφωνα με ανάλυση της Παγκόσμιας Τράπεζας που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια ανάπτυξη του παγκόσμιου ΑΕΠ μετά από την ύφεση του 1929.

Στην έκθεση της, η Παγκόσμια Τράπεζα αναμένει πως το ΑΕΠ της Κίνας θα αναπτυχθεί με ρυθμό 8,5% για το 2021, ενώ για τις ΗΠΑ προβλέπει ανάπτυξη του ΑΕΠ στο 6,8% για το σύνολο του τρέχοντος έτους.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μαλπάς δήλωσε σήμερα ότι η τράπεζα δεν υποστηρίζει την άρση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας για τα εμβόλια κατά της Covid-19 λόγω της ανησυχίας ότι αυτό μπορεί να βλάψει την καινοτομία στον φαρμακευτικό τομέα.

Ο Μαλπάς όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τις οικονομικές προβλέψεις της Παγκόσμιας Τράπεζας εάν ο ίδιος στηρίζει τις διαπραγματεύσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για μια άρση της πνευματικής ιδιοκτησίας στα εμβόλια, απάντησε: «Δεν το υποστηρίζουμε αυτό, για τον λόγο ότι μπορεί να ενέχει έναν κίνδυνο μείωσης της καινοτομίας, της έρευνας και της ανάπτυξης στον τομέα αυτό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider