Διεθνή
28-05-2021 | 13:41

Ηνωμένο Βασίλειο: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2016 η αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη

Newsroom
Μοιράσου το
Ηνωμένο Βασίλειο: Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2016 η αισιοδοξία για την οικονομική ανάκαμψη
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τη μεγαλύτερη αισιοδοξία από το 2016 εμφανίζουν οι εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο, με ώθηση από τη συνεχιζόμενη άρση των περιορισμών που εφαρμόστηκαν λόγω Covid, σύμφωνα με το βαρόμενο της Lloyds Bank.

Συγκεκριμένα, το Lloyds Bank Business Barometer δείχνει πως καταγράφεται «άλμα» πέντε ποσοστιαίων μονάδων στις 37 μονάδες τον Μάιο, ένα επίπεδο που είχε επιτευχθεί τελευταία φορά πριν το δημοψήφισμα του Brexit. Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη έφτασε σε υψηλό τριών ετών στις 33 μονάδες και αυξήθηκε σε όλους τους κλάδους και σε οκτώ από τις 12 περιοχές και έθνη του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Παρότι πρέπει να περιμένουμε και να σούμε πως θα εξελιχθούν οι ερχόμενοι μήνες, η πρόσφατη θετική προοπτική είναι ένα ενθαρρυντικό δείγμα πως οι εταιρείες 'βγαίνουν' από την κρίση του κορονοϊού με ανανεωμένες αντοχές και διάθεση» σύμφωμα με την Lloyds Bank.

Εικόνα

Τα ευρήματα ενισχύουν την εικόνα ότι η οικονομία ανακάμπτει πιο δυναμικά από το αναμενόμενο, από τη μεγαλύτερη ύφεση σε διάστημα 300 ετών. Το «άνοιγμα» των δραστηριοτήτων επωφελείται από τη συσσωρευμένη ζήτηση και τις αποταμιεύσεις των καταναλωτών, εν μέσω της καραντίνας, τοποθετώντας το Ηνωμένο Βασίλειο σε πορεία της ισχυρότερης ανάπτυξης που έχει καταγράψει εδώ και δεκαετίες. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.