Μηδενικά ενοίκια και τον Μάιο για λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμό, αθλητισμό, πολιτισμό, μεταφορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μηδενικά ενοίκια και τον Μάιο για λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμό, αθλητισμό, πολιτισμό, μεταφορές
Για πέμπτο συνεχόμενο μήνα απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή ενοικίου και οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου που άνοιξαν τον Απρίλιο.

Απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή ενοικίου και τον Μάιο, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, οι επιχειρήσεις για τις οποίες εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα. Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε το μέτρο να ισχύει και για τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου παρά το γεγονός ότι άνοιξαν εντός του Απριλίου, δίνοντας μια ακόμη ανάσα ρευστότητας κατά την επιστροφή τους στην κανονικότητα.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών η καταβολή μειωμένου ενοικίου κατά 40% ισχύει μόνο για την κύρια κατοικία των εργαζόμενων που τίθενται σε αναστολή εργασίας τον μήνα Μάιο, καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών αυτών. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις με πληττόμενους ΚΑΔ που είχαν τους προηγούμενους μήνες μείωση ενοικίου κατά 40% δεν δικαιούνται μείωση τον Μαίο.

Με τη διατήρηση των μηδενικών ενοικίων άμεσα ωφελούμενοι είναι το λιανεμπόριο, οι επιχειρήσεις εστίασης, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού, των μεταφορών και λοιπές επιχειρήσεις στις οποίες επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα.

Δεύτερη ευκαιρία για την Επιστρεπτέα 7

Παράλληλα, με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θα δοθεί η δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 και οι επιχειρήσεις που δεν υπέβαλαν εκδήλωση ενδιαφέροντος εντός της τεθείσας προθεσμίας (19η Απριλίου 2021), αλλά δήλωσαν στοιχεία στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου» στην πλατφόρμα “myBusinessSupport” της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, εντός της ίδιας προθεσμίας.

Με τον τρόπο αυτό, αντιμετωπίζεται το γεγονός ότι υπήρξαν επιχειρήσεις οι οποίες αποκλείστηκαν από τη διαδικασία, επειδή εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν εκδήλωση ενδιαφέροντος, παρότι δήλωσαν τα στοιχεία εσόδων τους στη σχετική εφαρμογή της πλατφόρμας “myBusinessSupport”.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider