Κόλλιας: Τα 31 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης θα απογειώσουν την οικονομία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κόλλιας: Τα 31 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης θα απογειώσουν την οικονομία
Τα σχεδόν 31 δισ. ευρώ, που θα λάβει η Ελληνική Δημοκρατία έως το 2025, είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι μπορούν να απογειώσουν την ελληνική οικονομία, αναφέρει ο κ. Κόλλιας.

Η πλήρης και αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης από τη χώρα μας, αποτελεί μονόδρομο, δήλωσε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Στη δήλωση του ο κ. Κόλλιας σημείωσε τα εξής: Τα σχεδόν 31 δισ. ευρώ, που θα λάβει η Ελληνική Δημοκρατία έως το 2025, είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι μπορούν να απογειώσουν την ελληνική οικονομία. Για να γίνει αυτό, πέραν της μέγιστης δυνατής ταχύτητας, που πρέπει να επιδείξουμε στη διαχείρισή τους (στο πλαίσιο, πάντα, των κοινοτικών και εθνικών κανονισμών και νόμων), οφείλουμε να δούμε το πακέτο αυτό ως την καλύτερη δυνατή ευκαιρία για να χτίσουμε πάνω του ένα σύγχρονο, καινοτόμο και προσαρμοσμένο στα παγκόσμια δεδομένα παραγωγικό μοντέλο.

Ένα παραγωγικό μοντέλο, βασισμένο στους τέσσερις πυλώνες του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας: Περιβάλλον, ψηφιοποίηση, κοινωνική συνοχή, δεξιότητες.

Και είναι σημαντικό ότι, με βάση τα όσα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, σχεδόν πέντε δισεκατομμύρια ευρώ θα προέλθουν από ιδιωτικές επενδύσεις.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας κινείται σταθερά προσανατολισμένο στο να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση, μέσω του ρόλου του ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της κυβέρνησης για θέματα οικονομίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider