Την επόμενη Δευτέρα ή Τρίτη θα δοθεί το κοινωνικό μέρισμα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την επόμενη Δευτέρα ή Τρίτη θα δοθεί το κοινωνικό μέρισμα
Όπως γνωστοποίησε ο Στέλιος Πέτσας, στις περιπτώσεις όπου δικαιούχοι υπέβαλλαν ένσταση για το κοινωνικό μέρισμα, αυτή θα εξεταστεί στις αρχές του επόμενου έτους.

Tην επόμενη Δευτέρα ή Τρίτη αναμένεται να καταβληθούν στους δικαιούχους τα χρήματα του κοινωνικού μερίσματος.

Αυτό έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον Ant1 και επιβεβαιώνοντας το μέρισμα θα δοθεί σε επιπλέον 50.000 οικογένειες, καθώς, όπως εξήγησε, το ποσό έχει αυξηθεί κατά 40 εκατ. ευρώ.

Στις περιπτώσεις όπου δικαιούχοι υπέβαλλαν ένσταση για το κοινωνικό μέρισμα, αυτή θα εξεταστεί στις αρχές του επόμενου έτους, σημείωσε.

13η σύνταξη

Ερωτηθείς για το αν θα διατηρηθεί η 13η σύνταξη, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ποτέ δεν υπήρξε 13η σύνταξη, αλλά ένα ποσό που δόθηκε προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η σημερινή Κυβέρνηση έχει ήδη προβλέψει στον Προϋπολογισμό το αντίστοιχο ποσό που θα δοθεί και το 2020 στους συνταξιούχους, δημιουργώντας ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Κατώτατος μισθός

Σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευση του πρωθυπουργού για αύξηση σε ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ, «μέχρι να φτάσουμε στο ποσό των 700 ευρώ και στη συνέχεια θα δούμε τι θα γίνει με την εξέλιξη του, καθώς θα πρέπει να συνυπολογιστούν πολλές παράμετροι».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider