Κοινωνικό μέρισμα: Πάνω από 300.000 οικογένειες θα λάβουν την έκτακτη ενίσχυση

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοινωνικό μέρισμα: Πάνω από 300.000 οικογένειες θα λάβουν την έκτακτη ενίσχυση
Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο υπουργικό συμβούλιο, αποκαλύπτοντας πως ο τελικός αριθμός εκείνων που θα ωφεληθούν θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο.

Περισσότερες από 300.000 οικογένειες θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα, ενώ το τελικό προς διανομή ποσό αναμένεται να ξεπεράσει τα 215 εκατ. ευρώ.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σήμερα, Δευτέρα, στο υπουργικό συμβούλιο, αποκαλύπτοντας πως ο τελικός αριθμός εκείνων που θα ωφεληθούν θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο.

Με τη διεύρυνση των δικαιούχων του μερίσματος, η κυβέρνηση αποσκοπεί να κάμψει τις αντιδράσεις, από όσους εξαιρέθηκαν της ενίσχυσης.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr θα δέχεται αιτήσεις έως τις 26 Δεκεμβρίου. Από τις 27 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019 η εισοδηματική ενίσχυση θα καταβληθεί στους δικαιούχους.

Μέχρι 15 Ιανουαρίου οι ενστάσεις

Να σημειωθεί πως έως τις 15 Ιανουαρίου θα παρέχεται η δυνατότητα υποβολής αιτήματος ένστασης από τη σελίδα της αίτησης σε περίπτωση μη έγκρισης.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που δεν εγκρίθηκαν λόγω ΙΒΑΝ και έχουν ενημερωθεί σχετικά κατά την υποβολή της αίτησης. Τα αιτήματα ένστασης συγκεντρώνονται από την ΗΔΙΚΑ και θα διαβιβαστούν στην ΑΑΔΕ για περαιτέρω επεξεργασία.

Θα πρέπει ωστόσο να τονιστεί ότι ακόμη και σήμερα, όταν απορρίπτεται η αίτηση κάποιου, δεν του γνωστοποιείται ο ακριβής λόγος της απόρριψης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider