Νέο «καμπανάκι» από Moody’s: Ο κοροναϊός θα βάλει «φρένο» στην παγκόσμια ανάπτυξη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο «καμπανάκι» από Moody’s: Ο κοροναϊός θα βάλει «φρένο» στην παγκόσμια ανάπτυξη
Η παγκόσμια εξάπλωση του ιού προκαλεί διεθνή «σοκ» σε όρους προσφοράς και ζήτησης, με αποτέλεσμα να επιβραδύνει την οικονομική δραστηριότητα διεθνώς, κυρίως στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

Νέο «σήμα κινδύνου» για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, υπό το βάρος της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων του κοροναϊού διεθνώς, κρούει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Όπως αναφέρει σε νέο του report o αμερικανικός οίκος, η παγκόσμια εξάπλωση του ιού προκαλεί διεθνή «σοκ» σε όρους προσφοράς και ζήτησης, με αποτέλεσμα να επιβραδύνει την οικονομική δραστηριότητα διεθνώς, κυρίως στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

Οι προβλέψεις για το 2020

Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, το βασικό σενάριο προβλέπει ανάπτυξη 2,1% για τις χώρες της G20 το 2020, χαμηλότερο κατά 0,3% από την προηγούμενη πρόβλεψη της Moody's.

Για την Κίνα η ανάπτυξη έχει αναθεωρηθεί πτωτικά στο 4,8% το 2020 έναντι 5,2% προηγουμένως και για τις ΗΠΑ στο 1,5% από 1,75 προηγουμένως.

«Όσο η εξάπλωση του ιού συνεχίζεται, τόσο θα κορυφώνεται το σοκ σε όρους ζήτησης, προκαλώντας αναμφίβολα υφεσιακές πιέσεις», προειδοποιούν οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider