Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - ΕΕ: Αντίμετρα στους νέους δασμούς του Τραμπ ζητά η Γερμανία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - ΕΕ: Αντίμετρα στους νέους δασμούς του Τραμπ ζητά η Γερμανία
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να λάβει αντίμετρα σε απάντηση στους νέους αμερικανικούς δασμούς, προειδοποίησε ο Γερμανός ΥΠΕΞ Χάικο Μάας.

«Τιμωρητικά αντίμετρα» προς τις ΗΠΑ προτείνει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, ως απάντηση στους νέους δασμούς που επέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ευρωπαϊκά προϊόντα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου Funk, ο Γερμανός ΥΠΕΞ προειδοποίησε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να λάβει αντίμετρα: «Η ΕΕ θα πρέπει τώρα να αντιδράσει, και αφού λάβει την έγκριση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, ίσως να επιβάλει και εκείνη τιμωρητικά αντίμετρα».

Οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού έγιναν αφού ο ΠΟΥ έκρινε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι επιδοτήσεις που παρείχαν ευρωπαϊκές χώρες στην εταιρεία Airbus ήταν παράνομες, δίνοντας στις ΗΠΑ το δικαίωμα να αντιδράσουν επιβάλλοντας δασμούς σε ευρωπαϊκά προϊόντα.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς δήλωσε από την πλευρά του χθες Πέμπτη ότι η ΕΕ θα πρέπει να αντιδράσει με σύνεση, καθώς οι παγκόσμιες εμπορικές διαμάχες δεν είναι προς το συμφέρον κανενός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider