Επίδομα 534 ευρώ: Την Παρασκευή πληρώνονται οι αναστολές Μαρτίου - Από σήμερα οι αιτήσεις των ειδικών κατηγοριών

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίδομα 534 ευρώ: Την Παρασκευή πληρώνονται οι αναστολές Μαρτίου - Από σήμερα οι αιτήσεις των ειδικών κατηγοριών

Aνοίγει σήμερα, Τετάρτη 7 Απριλίου η πλατφόρμα του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για την υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων από δικαιούχους που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων για να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021.

Πρόκειται για φορτοεκφορτωτές, ενεργά μέλη των συνεταιρισμών εργαζομένων, προπονητές καλαθοσφαίρισης και ποδοσφαίρου, ενεργά μέλη σωματείων ερασιτεχνικού αθλητισμού, δασεργάτες-ρητινοσυλλέκτες, πωλητές λαϊκού λαχείου, αναβάτες δρομώνων ίππων ιπποδρόμου, εργαζόμενοι που εργάζονται για λογαριασμό περισσοτέρων του ενός εργοδοτών-φυσικών προσώπων-συναπασχόληση, πωλητές υπαίθριου εμπορίου, διανομείς του περιοδικού ΣΧΕΔΙΑ, και εργαζόμενους στην περιοχή του Αγίου Όρους.

Στο μεταξύ, περιθώριο έως τις 30 Απριλίου έχουν οι εργοδότες προκειμένου να υποβάλλουν αιτήσεις για το πρόγραμμα ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την Α' φάση των αιτήσεων για τον μήνα Απρίλιο, ενώ έως τις 12 του μήνα, μπορούν να γίνουν και οι διορθώσεις (ορθές επαναλήψεις) για τον μήνα Μάρτιο.

Τέλος την Παρασκευή 9 Απριλίου ξεκινά η πληρωμή των δικαιούχων που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας τον Μάρτιο και θα διαρκέσει έως την Δευτέρα 12 του μήνα.

Ειδικότερα με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη εγκρίθηκε το ποσό ύψους 250.416.507,37 για 505.866 πληρωμές δικαιούχων, που αφορούν σε:

α) Σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τους μήνες Δεκέμβριο 2020, Ιανουάριο 2021 και Φεβρουάριο 2021 προκειμένου για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους οκτακοσίων πενήντα επτά χιλιάδων διακοσίων δέκα επτά ευρώ και τριάντα επτά λεπτών (857.217,37 €) για συνολικά δύο χιλιάδες εκατόν εβδομήντα πέντε (2.175) πληρωμές.

β) Σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον μήνα Μάρτιο 2021 προκειμένου για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους διακοσίων σαράντα εννέα εκατομμυρίων πεντακοσίων πενήντα εννέα χιλιάδων διακοσίων ενενήντα ευρώ (249.559.290,00 €) για συνολικά πεντακόσιες τρεις χιλιάδες εξακόσιες ενενήντα μία (503.691) πληρωμές.

Διαβάστε επίσης

Επίδομα 534 ευρώ: Από αύριο οι αιτήσεις εργαζόμενων στον αθλητισμό - Νέες προθεσμίες για το ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider