Κατάρτιση και πρόσληψη για νέους άνεργους, με 100% επιδότηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατάρτιση και πρόσληψη για νέους άνεργους, με 100% επιδότηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών
Οι ωφελούμενοι θα αποκτήσουν αμειβόμενη εργασιακή εμπειρία στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ για διάστημα 6 μηνών.  

Ένα νέο πρόγραμμα, που αφορά στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων ετοιμάζονται να «ρίξουν» στην αγορά τα υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης, σε συνεργασία με την Google.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε κάτω από την ομπρέλα της Εθνικής Συμμαχίας για Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ οι πόροι για την αμειβόμενη εργασιακή εμπειρία θα εξασφαλιστούν από πόρους ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στην πρώτη φάση του προγράμματος και μέσω Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη πρόσφατα με τον ΟΑΕΔ, περισσότεροι από 3.000 νέοι άνεργοι θα καταρτιστούν δωρεάν από την Google σε ψηφιακές δεξιότητες όπως το ψηφιακό μάρκετινγκ (digital marketing).

Η δράση αυτή αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας Grow Greece with Google (https://grow.google/intl/el), η οποία έχει στόχο να στηρίξει την ανάκαμψη της χώρας μέσω της τεχνολογίας.

Στη δεύτερη φάση του προγράμματος, ο ΟΑΕΔ θα συνδέσει τους ωφελούμενους με επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, για να αποκτήσουν αμειβόμενη εργασιακή εμπειρία στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ για διάστημα 6 μηνών.

Κατά τη δεύτερη φάση, οι μισθοί και οι ασφαλιστικές εισφορές των ωφελούμενων για το διάστημα αυτό θα καλυφθούν από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου που διαχειρίζεται το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Η πρωτοβουλία της Google θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ψηφιακή εκπαίδευση των ανέργων, θα ενισχύσει το οπλοστάσιο των εργαζομένων με νέες δεξιότητες και δυνατότητες και εν τέλει θα εκσυγχρονίσει το εργασιακό περιβάλλον. Είμαστε περήφανοι που ως Υπουργείο συμπράττουμε με την Google και δρομολογούμε ένα πρόγραμμα κατάρτισης και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για νέους. Ευχόμαστε το παράδειγμά της να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες ψηφιακής τεχνολογίας», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών 2020.

Βελτίωση ψηφιακών δεξιοτήτων

Το ολοκληρωμένο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης θα στηρίξει τόσο τους νέους ανέργους που θα βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, όσο και τις επιχειρήσεις που θα έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν την ψηφιακή παρουσία τους στην αγορά.

Πρόκειται για μια δράση η οποία θα συμβάλει στον αγώνα για την αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας και την καταπολέμηση της ανεργίας. Παράλληλα, αποτελεί μια επιτυχημένη σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα και έρχεται στην Ελλάδα την κατάλληλη στιγμή όπου λόγω των συνεπειών της πανδημίας, η ανάγκη υποστήριξης νέων ανθρώπων είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

«Είμαστε περήφανοι που για πρώτη φορά γίνεται πραγματικότητα μια σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον τομέα της κατάρτισης με τη δημιουργία ενός εξαιρετικά καινοτόμου προγράμματος, το οποίο θα συμβάλει σημαντικά στη μείωση του ψηφιακού χάσματος, ενώ παράλληλα θα υποστηρίξει τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ανεργίας στη χώρα μας, με πόρους του ΕΣΠΑ», ανέφερε ο Γιάννης Τσακίρης, υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider