Πρόγραμμα κατάρτισης 3.000 ανέργων από την Google - Με 100% επιδότηση η πρόσληψη

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόγραμμα κατάρτισης 3.000 ανέργων από την Google - Με 100% επιδότηση η πρόσληψη
Το ΕΣΠΑ θα επιδοτήσει την πρόσληψη των ανέργων αυτών στον ιδιωτικό τομέα, για 6 μήνες.

Πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης και απασχόλησης 3.000 νέων ανέργων από το υπουργείο Εργασίας και την Google ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο δηλώσεών του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στην θεματική ενότητα "Μαζί ενάντια στην ανεργία".

Στο πάνελ συμμετείχαν και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης και η γενική διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης Πέγκυ Αντωνάκου.

Οι 3.000 άνεργοι νέοι θα επιμορφωθούν στον τομέα των ψηφιακών δεξιοτήτων και του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Οι πόροι του προγράμματος προέρχονται από το ΕΣΠΑ και το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το οποίο θα χρηματοδοτήσει την πρόσληψη αυτών των ατόμων σε επιχειρήσεις, με επιδότηση.

Η επιχορήγηση μέσω ΕΣΠΑ ανέρχεται σε 16 εκατ. ευρώ και θα αφορά την επιδότηση πρόσληψης των ατόμων αυτών στον ιδιωτικό τομέα, χρηματοδοτώντας το 100% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους.

Η Google θα προσφέρει τις δεξιότητες και την τεχνογνωσία της, εκπαιδεύοντας τους ωφελούμενους.

Αυτοί οι 3.000 κατηρτισμένοι άνεργοι και άλλοι 2.000 επιπλέον θα ενταχθούν σε νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, προκειμένου να τοποθετηθούν σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για χρονικό διάστημα 6 μηνών, ώστε να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία.

Όπως είπε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, θα βγει δημόσια πρόσκληση όπου θα κληθούν οι άνεργοι νέοι να υποβάλλουν αιτήσεις για να καταρτιστούν και στην συνέχεια να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider