Χαρδαλιάς: Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα στο «κόκκινο» - Μπαίνουν στο επίπεδο 4

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαρδαλιάς: Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα στο «κόκκινο» - Μπαίνουν στο επίπεδο 4
Αύριο θα ανακοινωθούν οι τελευταίες πινελιές στο σχέδιο νέων μέτρων διάρκειας ενός μήνα.

Από το πρωί της Παρασκευής, στις 06:00 πμ, περνούν οι περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλονίκης, της Ροδόπης και της Λάρισας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

Συγκεκριμένα, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου 4, «κόκκινο», ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Ροδόπη.

Από αύριο λοιπόν στις 6:00 θα ισχύσουν τα μέτρα που προβλέπονται για το επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου) με μοναδική εξαίρεση , σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, το ζήτημα των χερσαίων, θαλασσίων και αεροπορικών συνδέσεων αλλά και μετακινήσεων από και προς τις περιοχές αυτές, για πρακτικούς λόγους που σχετίζονται με τον προγραμματισμό των πολιτών. Η εξαίρεση των μετακινήσεων από τα γενικά μέτρα του επιπέδου 4 για τις τρεις αυτές περιοχές θα ισχύσει έως και τη Δευτέρα στις 6 το πρωί. Ωστόσο, στις επόμενες ώρες, το ζήτημα των μετακινήσεων θα επαναξιολογηθεί συνολικά για όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, στην Π.Ε Θεσσαλονίκης υπάρχουν αυτή τη στιγμή 1.955 κρούσματα και 4.399 στενές επαφές που βρίσκονται σε κατ' οίκον απομόνωση ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έχει ανέβει τις τελευταίες μέρες σε 35,2 έτη. Την ίδια στιγμή στη Λάρισα υπάρχουν αυτή τη στιγμή 343 ενεργά κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 37 έτη και από την ιχνηλάτηση έχουν προκύψει 721 στενές επαφές. Στη Ροδόπη υπάρχουν 217 ενεργά κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 30 έτη ενώ οι στενές επαφές των κρουσμάτων που έχουν προκύψει από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης είναι 488.

Ακόμη, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι έπειτα από σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της αρμόδιας για τον χάρτη επιτροπής των επιδημιολόγων αποφασίστηκε ότι από αύριο το πρωί στις 6:00, ανεβαίνουν επίπεδο συναγερμού και περνούν στο επίπεδο 3, πορτοκαλί, οι περιφερειακές ενότητες, Πέλλας, Δράμας, Έβρου, Ξάνθης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Καβάλας, Πιερίας και Ημαθίας. Επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν οι Π.Ε Μεσσηνίας και Αρκαδίας οι οποίες από το, επίπεδο 1, «πράσινο'» περνούν στο επίπεδο 2, «κίτρινο».

Επιβεβαιώθηκαν 1.211 κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά 1.211 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 35.510, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.

Νέα μέτρα και μηνιαίο σχέδιο

Με τις συσκέψεις να δίνουν και να παίρνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στο πλαίσιο της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει τις τελευταίες πινελιές στο σχέδιο διάρκειας ενός μήνα που θα ανακοινώσει αύριο, Παρασκευή, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, το πακέτο μέτρων θα έχει την ίδια διάρκεια με αυτό που ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία και η Άνγκελα Μέρκελ στη Γερμανία.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider