Επιβεβαιώθηκαν 1.211 κρούσματα κορονοϊού και 12 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιβεβαιώθηκαν 1.211 κρούσματα κορονοϊού και 12 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
Στην «κόκκινη» ζώνη βρίσκονται οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης καθώς καταγράφεται ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων.

Συνολικά 1.211 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 35.510, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.

4.043 (11.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12.843 (36.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

114 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 34 (29.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 284 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 12 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 615 θανάτους συνολικά στη χώρα. 234 (38.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Νέα μέτρα και μηνιαίο σχέδιο

Με τις συσκέψεις να δίνουν και να παίρνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στο πλαίσιο της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει τις τελευταίες πινελιές στο σχέδιο διάρκειας ενός μήνα που θα ανακοινώσει αύριο, Παρασκευή, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, το πακέτο μέτρων θα έχει την ίδια διάρκεια με αυτό που ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία και η Άνγκελα Μέρκελ στη Γερμανία.

Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη

Στην «κόκκινη» ζώνη περνούν οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης, καθώς καταγράφεται ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων με τα υγειονομικά συστήματα των περιοχών δέχονται ισχυρές πιέσεις.

Υπενθυμίζεται πως στο «κόκκινο», δηλαδή στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου) του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας έχουν τεθεί από σήμερα, Πέμπτη, στις 6 το πρωί, οι περιφερειακές ενότητες των Ιωαννίνων και των Σερρών.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider