Ανώτατο όριο 50 ατόμων για κάθε είδους συγκέντρωση, περιορισμένο ωράριο λειτουργίας καταστημάτων, αλλά και ενεργοποίηση του 112 σε συγκεκριμένες περιοχές ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μεταξύ άλλων μέτρων προστασίας, με φόντο του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε «πλαφόν» στα 50 άτομων για κάθε είδους συγκέντρωση, περιορισμένο ωράριο λειτουργίας καταστημάτων, όπως εφαρμόστηκε και στον Πόρο, αλλά και την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 σε συγκεκριμένες περιοχές ώστε να αποστέλλονται μηνύματα με συστάσεις για αυτοπροστασία και αποφυγή συνωστισμού.

Συγκεκριμένα έως τις 24 Αυγούστου

  • Θα τηρείται όριο 50 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις, εκτός από εστιατόρια, θέατρα, σινεμά.

  • Χώροι εστίασης και διασκέδασης θα κλείνουν στις 12 το βράδυ,στην Αττική και σε όλα τα νησιά Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα

  • Ειδικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο από αύριο το πρωί στις 6:00 απαγορεύονται εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων, στους χώρους εστίασης το αντίστοιχο όριο θα είναι τα 4 άτομα, ενώ θα πρέπει να φορούν όλοι μάσκα παντού σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 12. 

  • Παράταση των μέτρων στον Πόρο.

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε στρατόπεδα και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και μεταναστών.

  • Όσοι επιστρέφουν από άδειες σε οίκους ευγηρίες, σε δομές μεταναστών και στρατόπεδα πρέπει να κάνουν τεστ για τον κορονοϊό. Τα μέλη των ομάδων αυξημένων κινδύνου που εργάζονται στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα θα εργάζονται με τηλεργασία. 

  • Σύσταση για χρήση μάσκας παντού σε όσους επιστρέφουν από διακοπές από περιοχές με επιβαρυμένα επιδημιολογικά στοιχεία. 

Παράλληλα, έκανε έκκληση στους πολίτες που γυρίζουν από διακοπές σε νησιά με αυξημένα κρούσματα να υποβάλλονται σε τεστ για κορονοϊό ή σε οικειοθελή καραντίνα 7 ημερών. 

Η ανακοίνωση των νέων μέτρων έρχεται μετά το ειδικό μήνυμα που έστειλε προς τους νέους της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη της τακτικής σύσκεψης για τον κορονοϊό, στο Μέγαρο Μαξίμου, το πρωί της Παρασκευής.

Διαβάστε επίσης: