Έρχεται νέο «κύμα» πληρωμών για τους δικαιούχους του επιδόματος των 800 ευρώ

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχεται νέο «κύμα» πληρωμών για τους δικαιούχους του επιδόματος των 800 ευρώ
Σήμερα πληρώνεται η αποζημίωση των 800 ευρώ σε 7.062 δικαιούχους, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθεί το επίδομα των 600 ευρώ στους επιστήμονες.

Σε 7.062 δικαιούχους πληρώνεται σήμερα η αποζημίωση ειδικού σκοπού, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 5.649.600 ευρώ, από τον Ε.Φ. 1033-501-0000000, ΑΛΕ 2310989899, οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να προχωρήσει η νέα φάση πληρωμής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 7.062 δικαιούχους. Η πίστωση των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνει σήμερα, 15 Μαΐου 2020.

Πρόκειται για τους εργαζομένους των ειδικών περιπτώσεων που ολοκληρώθηκε η υποβολή των αιτήσεων και ανάμεσά τους είναι όσοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, οι δανειζόμενοι εργαζόμενοι, οι απασχολούμενοι σε επιχείρηση που μεταβιβάστηκε, κ.ά.

Την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθεί το επίδομα των 600 ευρώ στους επιστήμονες που υπέβαλλαν αίτηση μέχρι τις 15 Μαΐου, ενώ από την ερχόμενη Τρίτη θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι των ειδικών κατηγοριών που κάνουν αιτήσεις μέχρι τις 17 Μαΐου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr.

Στο τέλος Μαΐου θα «μπουν» τα 800 ευρώ στους λογαριασμούς των εργαζόμενων που δεν τους έχει καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού, ενώ το επίδομα των 534 ευρώ για τον μήνα Μάιο, θα πιστωθεί στους δικαιούχους στο διάστημα από 5 έως 10 Ιουνίου.

Στο μεταξύ, σήμερα είναι η τελευταία ημέρα που μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να πάρουν την ειδική ενίσχυση των 600 ευρώ οι δικαιούχοι επιστήμονες.

Μέχρι την Κυριακή 17 του μήνα, μπορούν να υποβάλλουν δήλωση για να πάρουν την έκτακτη ενίσχυση των 800 ευρώ ειδικές κατηγορίες εργαζομένων όπως οικοδόμοι, φορτοεκφορτωτές, τουριστικοί συνοδοί, αποκλειστικοί νοσοκόμοι κ.ά., καθώς και μισθωτοί του τουριστικού-επισιτιστικού κλάδου, των οποίων το επίδομα ανεργίας έληξε τον Δεκέμβριο.

Έχει παραταθεί έως την Κυριακή 24 Μαΐου η προθεσμία για όσους δικαιούχους δεν έχουν καταχωρήσει ακόμα IBAN για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ για μακροχρόνια ανέργους. Υπενθυμίζεται ότι από τις 5 Μαΐου έχουν ξεκινήσει οι πληρωμές με τους δικαιούχους μακροχρόνια ανέργους να είναι 168.000.

Από την προσεχή Δευτέρα έως και τις 31 Μαΐου οι εργοδότες των επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή όλο τον Μάιο, πρέπει να υποβάλουν δηλώσεις, ώστε να καταβληθεί στους εργαζόμενους η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ για τον τρέχοντα μήνα. Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που επαναλειτουργούν, θα λάβουν ειδική αποζημίωση 18 ευρώ για κάθε μέρα αναστολής της εργασίας τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider