Έρχονται μέτρα για τους ασυνεπείς εργοδότες

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχονται μέτρα για τους ασυνεπείς εργοδότες
Την αναστολή της δυνατότητας υποβολής ΑΠΔ στους μη συνεπείς εργοδότες, για τις μισθολογικές περιόδους που δεν έχουν καταβληθεί οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές, εξετάζει το υπουργείο Εργασίας.

Την αναστολή της δυνατότητας υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων στους μη συνεπείς εργοδότες, για τις μισθολογικές περιόδους που δεν έχουν καταβληθεί οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές, εξετάζει το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω διάταξη θα ενταχθεί στο σχέδιο νόμου του υπουργείου που θα κατατεθεί την προσεχή εβδομάδα στη Βουλή και βάζει στο στόχαστρο τους ασυνεπείς εργοδότες, είτε χρωστούν δεδουλευμένα, είτε ασφαλιστικές εισφορές.

Στόχος είναι να επανέλθει ένα μέσο πίεσης προς τους μπαταχτζήδες εργοδότες, καθώς το μέτρο ίσχυε μέχρι και τον περασμένο Μάρτιο, πριν καταργηθεί.

Το ΚΕΑΟ μέσω της φραγής των ηλεκτρονικών Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων επιχειρούσε να περιορίσει τις απώλειες εσόδων, αλλά και να μπλοκάρει τα κόλπα των κακοπληρωτών, αναγκάζοντάς τους να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

Στην τελευταία έκθεση του ΚΕΑΟ, το μέτρο της αναστολής της δυνατότητας υποβολής ΑΠΔ μέσω Διαδικτύου είχε αναγκάσει σε διακανονισμό τρεις στους δέκα εργοδότες που είχαν μπλοκαριστεί.

Συγκεκριμένα, είχε ανασταλεί n δυνατότητα υποβολής ΑΠΔ 1.551 οφειλετών, από τους οποίους οι 340 προχώρησαν στη συνέχεια σε ρύθμιση ή εξόφληση του χρέους τους.

Μετά τη φραγή, οι οφειλέτες μπορούσαν να υποβάλουν την ΑΠΔ με ψηφιακό- μαγνητικό μέσο, μόνο στο υποκατάστημα στο οποίο ανήκαν, με την απαράβατη υποχρέωση είτε της εξόφλησης των οφειλόμενων ποσών, είτε της ρύθμισής τους προκειμένου να επανακτήσουν το δικαίωμα της ηλεκτρονικής υποβολής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider