Τελευταία ευκαιρία για όσους δεν έχουν τακτοποιήσει το κτηματολόγιο καθώς από τον Ιούλιο θα αρχίσουν να επιβάλλονται πρόστιμα. Το ύψος του προστίμου θα είναι συνάρτηση της αξίας της ιδιοκτησίας, που δεν δηλώθηκε και του χρόνου καθυστέρησης, ενώ μέσα στον Ιούλιο πρόκειται να θεσμοθετηθεί ο τρόπος επιβολής τους.

Για όσους δεν δήλωσαν εγκαίρως την ατομική τους ιδιοκτησία μετά τις επαναλαμβανόμενες προσκλήσεις της Πολιτείας, τονίζεται πως μέσα στο καλοκαίρι πρόκειται να θεσμοθετηθεί ο τρόπος επιβολής τους.

Υπενθυμίζεται πως το ύψος του προστίμου θα είναι συνάρτηση της αξίας της ιδιοκτησίας που δεν δηλώθηκε και του χρόνου καθυστέρησης. Μετά την θεσμοθέτησή τους θα ενεργοποιηθεί και η επιβολή τους. Όσοι πολίτες σπεύσουν μέχρι τότε να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους δεν θα επιβαρυνθούν με κανένα πρόστιμο.

Ωστόσο, όσοι πολίτες σπεύσουν μέχρι τότε να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους, δεν θα επιβαρυνθούν με κανένα πρόστιμο.

Πλέον όλα τα γραφεία κτηματογράφησης βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, ωστόσο η προσέλευση γίνεται μόνο μετά από ραντεβού.

Οι περιοχές με την μεγαλύτερη καθυστέρηση στην υποβολή δηλώσεων είναι τα νησιά Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λήμνος, Λέσβος, Σάμος, Χίος, Ικαρία και οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Λακωνίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Μαγνησίας/Σποράδες, ν. Ιωαννίνων/Θεσπρωτίας και Δυτικής Αττικής/Νήσων Αττικής.

Η προσέλευσή τους στα Γραφεία Κτηματογράφησης γίνεται αυστηρά κατόπιν ραντεβού και τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών. Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να καλούν στο 210 6505600 ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr