FT: Απαλλάσσεται ο Γιάννης Στουρνάρας από τις κατηγορίες για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
FT: Απαλλάσσεται ο Γιάννης Στουρνάρας από τις κατηγορίες για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες

Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η αρμόδια επιτροπή της Βουλής απάλλαξε τον Γιάννη Στουρνάρα από τις κατηγορίες για ψευδή υποβολή πόθεν έσχες το διάστημα 2012-2014, ήτοι όταν ήταν υπουργός Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι τον περασμένο μήνα ο Γιάννης Στουρνάρας ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής νέο γύρο ελέγχου για την απόκτηση των περιουσιακών του στοιχείων το διάστημα 2012-2014, μετά τα σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονταν στην εξοχική του κατοικία στη Σύρο.

«Η νέα ακρόαση στην επιτροπή της Βουλής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η περιουσία του Γιάννη Στουρνάρα στη Σύρο αποκτήθηκε καθ’ όλα νόμιμα. Δεν προκύπτει κανένα νομικό ή πολιτικό ζήτημα», αποκαλύπτει, μιλώντας στους Financial Times, αξιωματούχος που συμμετείχε στη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Βουλή αναμένεται να ανακοινώσει το πόρισμά της για το πόθεν έσχες του Γιάννη Στουρνάρα εντός της εβδομάδας.

«Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής επιβεβαιώνει ότι ο Γιάννης Στουρνάρας δεν έχει υποβάλλει ψευδή στοιχεία για την περιουσιακή του κατάσταση», σχολιάζει εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σύμφωνα πάντα με τους Financial Times, ο Μάριο Ντράγκι, ο επικεφαλής της ΕΚΤ παρενέβη δύο φορές – σε διάστημα δύο εβδομάδων – προκειμένου να υποστηρίξει τον Γιάννη Στουρνάρα. Είναι ενδεικτικό ότι ο Ντράγκι μίλησε υπέρ του διοικητή της ΤτΕ δύο φορές, μια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ακόμη μια κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, χαρακτηρίζοντας τον Γιάννη Στουρνάρα «αξιότιμο μέλος» της ΕΚΤ, το οποίο «χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider