Στο εδώλιο κάθονται οριστικά οι 35 του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο εδώλιο κάθονται οριστικά οι 35 του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα οδηγηθούν οι επιχειρηματίες και τραπεζικοί που εμπλέκονται στις υποθέσεις των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Τα 35 πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση παραπέμπονται με αμετάκλητο παραπεμπτικό βούλευμα καθώς έχει απορριφθεί η έφεση και η αναίρεση που είχαν ασκήσει κάποιοι από τους κατηγορούμενους.

Μεταξύ των 35 είναι οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Περικλής Λίβας, Δημήτρης Μπακατσέλος, Βίκτωρας Ρέστης, ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης αλλά και η επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου. Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, τους αποδίδονται-κατά περίσταση-οι κατηγορίες της απιστίας και απάτης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Κάποιες από αυτές επισύρουν ποινές ακόμα και ισόβιας κάθειρξης.

Όπως αναφέρει το δικαστικό έγγραφο πρόκειται για δανειοδοτήσεις εκατομμυρίων χωρίς «εγγυήσεις» που κατέληξαν σε «ζημιές πολλών εκατομμυρίων σε βάρος του δημοσίου», τα οποία τελικά πιστώθηκαν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα της κ. Μαρίας Σουκαρά-Κατσικάδη προς το Συμβούλιο Εφετών επρόκειτο για δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων χωρίς εξασφαλίσεις, μόνο και μόνο με την υπογραφή επιφανών Ελλήνων επιχειρηματιών, οι οποίοι δε χρειάστηκε να δεσμεύσουν κάποιο περιουσιακό στοιχείο τους, και χορηγήσεις σε εταιρείες με μηδενική ή σχεδόν ανύπαρκτη δραστηριότητα μοίραζε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Τ.Τ.).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider