Στην πρόταση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για την ανανέωση της θητείας του, στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, «απάντησε» ο Γιάννης Στουρνάρας, μετά την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, το πρωί της Τρίτης. 

Συγκεκριμένα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σχολίασε:

«Η πρόταση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για την ανανέωση της θητείας μου στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αποτελεί μεγάλη και ιδιαίτερη τιμή για μένα. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να παραμένω προσηλωμένος στη βασική αποστολή της Τράπεζας της Ελλάδος, δηλαδή στη διασφάλιση της νομισματικής σταθερότητας και της ευστάθειας του χρηματοπιστωτικού συστήματος προς όφελος της χώρας και των Ελλήνων πολιτών».

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος, τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο της τράπεζας, το οποίο θα διαμορφώσει την πρότασή του προς το υπουργικό συμβούλιο.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε πως:

«Η κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη την ανεξαρτησία και το καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος, προτείνει την ανανέωση της θητείας του νυν διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα».