Eurobank: Ελάχιστο bonus 25.000 ευρώ για «μεταγραφή» στην FPS

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank: Ελάχιστο bonus 25.000 ευρώ για «μεταγραφή» στην FPS
Oι εργαζόμενοι στα κόκκινα δάνεια κατοχυρώνουν τις αποδοχές, τις παροχές και την αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους, με στόχο μια ομαλή μετάβαση στο νέο εργασιακό τους καθεστώς.

Με ελάχιστο bonus 25.000 ευρώ, αφορολόγητα, και διατήρηση των αποδοχών τους θα παραιτηθούν από την τράπεζα για να μεταβούν στη θυγατρική FPS οι εργαζόμενοι στα «κόκκινα» δάνεια της τράπεζας.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι θα λάβουν 10 μεικτούς μισθούς ως «μπόνους αποχώρησης» αμέσως μόλις υποβάλουν την παραίτησή τους, οι οποίοι θα χορηγηθούν ως αποζημίωση και θα είναι αφορολόγητοι έως το ποσό των 60.000 ευρώ.

Σε αυτή τη συμφωνία κατέληξε το βασικό συνδικάτο της Eurobank, Union, με τη Διοίκηση της τράπεζας μετά από τη χθεσινή τους συνάντηση, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του insider.gr ότι ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες μετακίνησης των 450 ατόμων του τομέα Troubled Asset Group στον servicer που θα πωληθεί κατά 80% στο ιταλικό fund doValue.

Όπως αναφέρει η σχετική συμφωνία Union-Eurobank, την οποία ασπάζονται και τα υπόλοιπα, μικρότερα, συνδικάτα της τράπεζας, εκτός από τις αποδοχές, οι εργαζόμενοι κατοχυρώνουν τις παροχές και την αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους, με στόχο μια ομαλή μετάβαση στο νέο εργασιακό τους καθεστώς.

Ουσιαστικά, βέβαια, το περιβάλλον θα παραμείνει το ίδιο, αφού η FPS αποτελεί εδραιωμένη εταιρεία του κλάδου διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων και ο Θοδωρής Καλαντώνης και ο Τάσος Πανούσης παραμένουν επικεφαλής της εταιρείας και, συγκεκριμένα, στις θέσεις του Εκτελεστικού Προέδρου και του CEO, αντίστοιχα.

Εναλλακτικά, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να αποχωρήσουν οριστικά από τη Eurobank λαμβάνοντας το πακέτο της τελευταίας εθελούσιας που εκδόθηκε το 2019 και, συγκεκριμένα, με εφάπαξ καταβολή όλου του ποσού. Σε περίπτωση οι εργαζόμενοι θελήσουν να παραμείνουν στην Eurobank, δεδομένου ότι το αντικείμενό τους θα καταργηθεί, θα υπάρχει περιορισμένη δυνατότητα απορρόφησης στο δίκτυο -κυρίως στην Αττική, σύμφωνα με πηγές της τράπεζας.

Τονίζεται ότι θα ξεκινήσει άμεσα από τη Διοίκηση εκστρατεία ενημέρωσης των εργαζομένων με στόχο μέσα Φεβρουαρίου το εγχείρημα να έχει ολοκληρωθεί. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα δοθεί περιθώριο 7-10 ημερών στο προσωπικό να απαντήσει. Η εκτίμηση της Διοίκησης είναι ότι το πακέτο για μεταγραφή στην FPS θα τύχει ευρείας αποδοχής από τους εργαζομένους της «κόκκινης» διεύθυνσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider