Eurobank: Προ των πυλών η μετακίνηση εργαζομένων στην FPS

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank: Προ των πυλών η μετακίνηση εργαζομένων στην FPS
Αυτές τις ημέρες ξεκινά η διοίκηση της τράπεζας την ενημέρωση του προσωπικού για το πιο «ευαίσθητο» στη διαχείρισή του τμήμα του deal που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο.

Στο επόμενο βήμα της συμφωνίας - μαμούθ που υπέγραψε πρόσφατα με το ιταλικό fund doValue προχωρά η διοίκηση της Eurobank, με τη μετακίνηση του προσωπικού «κόκκινων» δανείων από τη Eurobank στην FPS να αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση στην παρούσα φάση.

Ασφαλείς πηγές του insider.gr αναφέρουν ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι κρίσιμη για την πορεία του εγχειρήματος, το οποίο αποτελεί και το πιο «ευαίσθητο» στη διαχείρισή του τμήμα του deal που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο με την πλήρη μετακίνηση των 450 εργαζομένων της Eurobank στον servicer και το «carve-out», δηλαδή τον μετασχηματισμό του ομίλου στη νέα του δομή.

Επικεφαλής του εγχειρήματος τίθεται ο Θοδωρής Καλαντώνης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας που προΐσταται της διαχείρισης NPEs (Troubled Assets Group) της Eurobank και θα αναλάβει ρόλο Εκτελεστικού Διευθυντή στην FPS, την εταιρεία διαχείρισης NPEs (servicer) του ομίλου που θα πωληθεί κατά 80% στη doValue.

Πηγές με γνώσεις των διαδικασιών αναφέρουν ότι αυτές της ημέρες η Διοίκηση ξεκινά δυναμικά την ενημέρωση του προσωπικού που θα κληθεί να μετακινηθεί στην FPS διακόπτοντας την εργασιακή σχέση με τη Eurobank. Προκειμένου να διευκολυνθεί η μετάβαση, θα δοθούν χρηματικά κίνητρα (πακέτα) στους εργαζομένους. Ωστόσο, αυτό που υπογραμμίζουν πηγές της τράπεζας, είναι ότι ακόμη πιο σημαντικό από χρηματικά κίνητρα είναι να πιστέψουν οι εργαζόμενοι στο εγχείρημα της Eurobank -η οποία πρώτη άνοιξε τον δρόμο της επίσπευσης της εξυγίανσης του ισολογισμού της από τα κόκκινα δάνεια τον Νοέμβριο του 2018.

Τονίζεται ότι ο κ. Καλαντώνης εντάχθηκε στο δυναμικό της Eurobank το 2000 όπου και παρέμεινε σχεδόν όλα τα χρόνια, υπηρετώντας διάφορες θέσεις και διευθύνσεις. Ο ίδιος έχει συνδέσει προσωπικά το όνομα και τη σταδιοδρομία του με το τολμηρό εγχείρημα μετασχηματισμού του ομίλου και τον αποχωρισμό της FPS με πώλησή της σε στρατηγικό επενδυτή, το οποίο προχωρά επιτυχώς και βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή του.

Η ομαλή μετακίνηση των 450 εργαζομένων από την τράπεζα στον servicer αποτελεί προσωπικό «στοίχημα» του ίδιου και η διοίκηση της FPS είναι βέβαιο ότι θα στηρίξει τα επιχειρήματά της στη ραγδαία ανάπτυξη της δευτερογενούς αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων, η οποία ήδη συγκεντρώνει υπό διαχείριση χαρτοφυλάκια ύψους 60 δισ. ευρώ και είναι αυτή που θα παίξει «παιχνίδι» για τη δεκαετία που έρχεται -και μετέπειτα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider