DBRS:  Έτοιμος να σηκώσει την Ελλάδα ο «Ηρακλής»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
DBRS:  Έτοιμος να σηκώσει την Ελλάδα ο «Ηρακλής»
«Μπορεί ο Ηρακλής να μην αναμορφώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα ολόκληρη την ελληνική οικονομία, ωστόσο έχει τη δύναμη να ισχυροποιήσει την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών», εκτιμά ο οίκος DBRS.

Ο «Ηρακλής» είναι έτοιμος να σηκώσει την Ελλάδα, σημειώνει χαρακτηριστικά ο οίκος αξιολόγησης DBRS, χαρακτηρίζοντας το κυβερνητικό σχέδιο ένα μεγάλο βήμα στην κατεύθυνση μείωσης των «κόκκινων» δανείων των ελληνικών τραπεζών.

Όπως επισημαίνει σε σχετική έκθεσή του ο DBRS, μετά την έγκρισή του από την Κομισιόν στις 10 Οκτωβρίου, αυξάνονται οι πιθανότητες ο «Ηρακλής» να τεθεί επισήμως σε εφαρμογή.

«Μπορεί ο Ηρακλής να μην αναμορφώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα ολόκληρη την ελληνική οικονομία, ωστόσο έχει τη δύναμη να ισχυροποιήσει την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών», σχολιάζουν οι αναλυτές του DBRS, στη σχετική έκθεσή τους.

Όπως προσθέτουν, ο «Ηρακλής» θα αποτελέσει το εργαλείο των ελληνικών τραπεζών να μειώσουν κατά 25 δισ. ευρώ το φορτίο των «κόκκινων δανείων» που διαθέτουν στα χαρτοφυλάκιά τους, το οποίο αγγίζει τα 75 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι στις 3 Μαΐου 2019, ο DBRS προχώρησε σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας, σε BB, από Β προηγουμένως, μεταβάλλοντας παράλληλα και την τάση (trend) σε σταθερή, από θετική προηγουμένως.

Η νέα «ετυμηγορία» του DBRS για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας θα γίνει γνωστή την 1η Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider