Ο Φώντας Αυλωνίτης νέος Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής στην Alpha Bank

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Φώντας Αυλωνίτης νέος Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής στην Alpha Bank
Ο νέος Εντεταλμένος Γενικός ∆ιευθυντής θα υπάγεται στη Γενική ∆ιεύθυνση του Chief Legal and Governance Officer και θα αναφέρεται στον ∆ιευθύνοντα Σύμβουλο Βασίλη Ψάλτη.

Tην πρόσληψη του Φώντα Αυλωνίτη από την 1.9.2019 στη θέση του Εντεταλμένου Γενικού ∆ιευθυντή ανακοίνωσε η Alpha Bank.

Ο νέος Εντεταλμένος Γενικός ∆ιευθυντής θα υπάγεται στη Γενική ∆ιεύθυνση του Chief Legal and Governance Officer και θα αναφέρεται στον ∆ιευθύνοντα Σύμβουλο Βασίλη Ψάλτη, ενώ πρόκειται να αναλάβει τη θέση του Compliance Officer και να τεθεί επικεφαλής της ∆ιεύθυνσης Κανονιστικής Συμμόρφωσης από την 1.11.2019 κατόπιν της αποχώρησης λόγω συνταξιοδότησης του κ. Μιχάλη Οράτη.

«Με την πρόσληψη του νέου Εντεταλμένου Γενικού ∆ιευθυντή αναβαθμίζεται και ενισχύεται ο ρόλος της ∆ιεύθυνσης Κανονιστικής Συμμόρφωσης, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις ολοένα αυξανόμενες προκλήσεις του εποπτικού και κανονιστικού πλαισίου. Παράλληλα, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες της Alpha Bank προς τον κ. Οράτη για την πολύτιμη συμμετοχή και συμβολή του στη μέχρι σήμερα ανάπτυξη και πρόοδο της ∆ιεύθυνσης Κανονιστικής Συμμόρφωσης», δήλωσε ο ∆ιευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα του Φώντα Αυλωνίτη

Γεννήθηκε το 1969. ∆ιετέλεσε Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς από το 2009 έως το 2019, εξαντλώντας το μέγιστο των δύο θητειών. Υπήρξε αναπληρωτής εκπρόσωπος της Επιτροπής στο Board of Supervisors της ESMA και Πρόεδρος σε σειρά νομοπαρασκευαστικών επιτροπών για την ενσωμάτωση Ευρωπαϊκών Οδηγιών. Στην Επιτροπή εργαζόταν από το 1997 έχοντας διατελέσει ∆ιευθυντής Εισηγμένων Εταιρειών την περίοδο 2003-2009. Τα πρώτα έξι χρόνια της καριέρας του εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα. Συμμετείχε στο ∆.Σ. της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων από τη σύστασή της και είναι μέλος του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής ∆ιακυβέρνησης από το 2011. Έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στα χρηματοοικονομικά από το Brunel University. Είναι ο μόνος Έλληνας που έχει γίνει δεκτός στο Yale World Fellows Program.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider