Τα επόμενα βήματα του Νίκου Καραμούζη

Δημήτρης Πεφάνης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα επόμενα βήματα του Νίκου Καραμούζη
Έτοιμος για τα επόμενα σχέδιά του είναι ο «ανήσυχος» τραπεζίτης.

Όσοι γνωρίζουν τον Νίκο Καραμούζη μπορούν να επιβεβαιώσουν το πάντα ανήσυχο επιχειρηματικό του πνεύμα. Έτσι, ο έμπειρος τραπεζίτης δεν θα μπορούσε παρά να έχει κάτι «στα σκαριά», μετά την ολοκλήρωση της θητείας του ως πρόεδρος της Eurobank στα τέλη Μαρτίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του insider.gr, o κ. Καραμούζης έχει προετοιμάσει όχι ένα, αλλά δύο νέα επιχειρηματικά πλάνα, τα οποία και αναμένεται να αποκαλυφθούν επίσημα εντός των επομένων ημερών ή εβδομάδων.

Το πρώτο από αυτά είναι η ανάληψη της θέσης του προέδρου της Grant Thornton Ελλάδος. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του insider.gr, οι δύο πλευρές έχουν ήδη φτάσει σε συμφωνία και αναμένεται να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Κάτι τέτοιο πάντως σίγουρα θα γίνει μετά το τέλος Μαρτίου, όταν και επίσημα θα ολοκληρωθεί η θητεία του κ. Νίκου Καραμούζη ως προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Eurobank έχει πολυετή συνεργασία με την Grant Thornton ενώ πρόσφατα απένειμαν από κοινού τα Βραβεία Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας «Growth Awards» σε επτά ελληνικές επιχειρήσεις για τις βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούν, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση μιας νέας προοπτικής στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αυτής, η Eurobank τίμησε τον κ. Καραμούζη για την πολυετή παρουσία και προσφορά του στην τράπεζα.

Στα «σκαριά» και fund

Ο δεύτερος άξονας στα σχέδια του κ. Καραμούζη έχει να κάνει με τη δημιουργία fund, το οποίο και θα επενδύσει σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, για το σκοπό αυτό έχουν ήδη εξασφαλιστεί κεφάλαια αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, κυρίως από εγχώριους θεσμικούς επενδυτές. «Κλειδί» για να προχωρήσει η διαδικασία θεωρείται πάντως η συμμετοχή κάποιου μεγάλου βεληνεκούς επενδυτή από το εξωτερικό (anchor investor), η παρουσία του οποίου θα αναβαθμίσει το σχήμα.

Εν συνεχεία, και εφόσον το σχέδιο τεθεί σε εφαρμογή, τα χρήματα θα επενδυθούν κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κυρίως σε περιπτώσεις που χρειάζονται φρέσκα κεφάλαια για να αναδιαρθρώσουν το δανεισμό τους, ώστε να επανέλθουν στην κανονικότητα και να καταστούν εκ νέου ανταγωνιστικές και κερδοφόρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider