H βράβευση και το «ευχαριστώ» της Eurobank στον Νίκο Καραμούζη 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H βράβευση και το «ευχαριστώ» της Eurobank στον Νίκο Καραμούζη 
Ο κ. Καραμούζης έχει ανακοινώσει πως αποχωρεί αυτό τον μήνα από την θέση του προέδρου της Eurobank.

Στον καλύτερο τρόπο και χρόνο, κατά την χθεσινή εκδήλωση των επιχειρηματικών βραβείων «Growth Awards» που εμπνεύστηκε ο ίδιος μαζί με τον επικεφαλής της Grant Thorton Βασίλη Καζά, αποφάσισε να τιμήσει η Eurobank τον πρόεδρο της Νίκο Καραμούζη.

Στο τέλος της εκδήλωσης και ενώ όλοι περίμεναν πως ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας θα έκλεινε τη βραδιά δίνοντας συγχαρητήρια στις επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν και ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους, ο Φωκίων Καραβίας κάλεσε τον κ. Καραμούζη στη σκηνή κάνοντας λόγο για μια «στιγμή με ιδιαίτερη φόρτιση για όλα τα στελέχη και το προσωπικό της Eurobank».

«Ο Νίκος Καραμούζης δεν χρειάζεται συστάσεις. Η διαδρομή του στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα συμπίπτει με την ανάπτυξη και τη γιγάντωση των ελληνικών τραπεζών αλλά και με την κρίση που ακολούθησε», σημείωσε ο κ. Καραβίας.

Πρόσθεσε πως η εξέλιξη του τραπεζικού συστήματος είναι μια συλλογική προσπάθεια αλλά υπάρχει μια ομάδα στελεχών που πάντα ξεχώρισε και καθοδηγούσε και στα καλά και στα κακά. «Ο Νίκος Καραμούζης έχει μια κορυφαία θέση σε αυτή την ομάδα», τόνισε.

«Η παρουσία του στην προεδρία της Eurobank αλλά και της Ελληνικής Ένωση Τραπεζών είναι μια δίκαιη κατάληξη μιας μακράς και άκρως επιτυχημένης πορείας, η οποία συνδέθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα με την τράπεζά μας», υπογράμμισε τονίζοντας πως όλη σχεδόν η τωρινή ομάδα στελεχών της Eurobank «έχει δουλέψει κάποια στιγμή υπό την καθοδήγηση ή σε άμεση συνεργασία με τον Νίκο».

Ο κ. Καραμούζης εμφανώς συγκινημένος και με τρεμάμενη φωνή παραλαμβάνοντας το αναμνηστικό δώρο αφιέρωσε τη διάκριση αυτή στα τέσσερα παιδιά του και στη σύντροφό του Ιωάννα που όπως είπε «με ανέχεται». Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους επιχειρηματίες με τους οποίους όπως είπε « μαζί πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια και στα καλά και στα δύσκολα» και βέβαια το προσωπικό της Eurobank.

Περπατάμε, αντί να τρέχουμε

Νωρίτερα ο κ. Καραμούζης είχε δηλώσει πως μετά από 30 χρόνια παρουσία στον τραπεζικό τομέα είναι αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία. Συμπλήρωσε ωστόσο πως θα πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να αυξηθούν οι επενδύσεις και κατά συνέπεια και η ανάπτυξη.

«Περπατάμε, αντί να τρέχουμε», τόνισε ο κ. Καραμούζης σημειώνοντας πως η οικονομία βελτιώνεται αλλά χρειαζόμαστε μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης και διψήφια αύξηση των επενδύσεων.

«Έχουμε τις δυνατότητες να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον φιλικό προς τις επενδύσεις αρκεί να αφήσουμε πίσω μας τον λαϊκισμό και να επικεντρωθούμε στις απαραίτητες πολιτικές», σημείωσε.

Το μήνυμα στο Twitter

Ο κ. Καραμούζης αποχαιρέτησε τους υπάλληλους της Eurobank, αλλά και τους συναδέλφους του στην ΕΕΤ και τον ΣΕΒ και με ανάρτησή του στο Twitter.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider