Αυστριακή εφημερίδα: Τα ελληνικά νησιά άνοιξαν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυστριακή εφημερίδα: Τα ελληνικά νησιά άνοιξαν
Το ελληνικό επιτελείο για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα ανακοινώσει τον κατάλογο των χωρών από τις οποίες οι τουρίστες μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα χωρίς να χρειάζεται να περάσουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων.

Επισημαίνοντας, πως στα ελληνικά νησιά δεν υπήρξε καμία περίπτωση μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό, η αυστριακή εφημερίδα Salzburger Nachrichten υπογραμμίζει σε δημοσίευμά της, ότι στην Ελλάδα, ταξιδιώτες που δεν βρίσκονται υπό καθεστώς καραντίνας μπορούν να ταξιδέψουν από αύριο, Δευτέρα, από την ηπειρωτική χώρα σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Αυτό, όπως η ίδια παρατηρεί, από τα τέλη Μαρτίου επιτρεπόταν μόνο σε μόνιμους κατοίκους των νησιών αυτών, για λόγους προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού. Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Αθήνα έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια για επανεκκίνηση του τουρισμού από το εξωτερικό, και στα τέλη Μαΐου, το ελληνικό επιτελείο για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα ανακοινώσει τον κατάλογο των χωρών από τις οποίες οι τουρίστες μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα χωρίς να χρειάζεται να περάσουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων.

Προστίθεται δε, ότι ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δήλωσε στην τηλεόραση ότι αυτές θα είναι χώρες με σχετικά λίγα κρούσματα κορονοϊού, και αρχικά, από τις 15 Ιουνίου, πτήσεις από το εξωτερικό θα πραγματοποιούνται μόνον προς την Αθήνα.

Από την Αθήνα έγινε γνωστό πως από την 1η Ιουλίου, όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια θα ανοίξουν επίσης για πτήσεις από το εξωτερικό, ενώ, έλεγχος κορονοϊού θα πραγματοποιείται στα ελληνικά αεροδρόμια δειγματοληπτικά μετά την προσγείωση από το εξωτερικό, αναφέρεται στο δημοσίευμα της Salzburger Nachrichten.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider