Καθηλώνει όλα τα αεροσκάφη της για δύο μήνες η EasyJet

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καθηλώνει όλα τα αεροσκάφη της για δύο μήνες η EasyJet
Σε διακοπή όλων των πτήσεών της προχωρά η βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους.

Στη διακοπή όλων των πτήσεών της προχωρά η βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους easyJet καθηλώνοντας και τα 330 αεροσκάφη της.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της εταιρείας, δεν υπάρχει χρονικός ορίζοντας για την επανέναρξη του πτητικού της προγράμματος. Μετά την απόφασή της αυτή τίθενται σε διαθεσιμότητα από την 1η Απριλίου και για δύο μήνες οι 4.000 εργαζόμενοί της στα πληρώματα καμπίνας, οι οποίοι θα πληρώνονται το 80% των μέσων αποδοχών τους βάσει του κυβερνητικού σχεδίου για την διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Η αεροπορική εταιρεία με έδρα το αεροδρόμιο του Λούτον, ανέφερε ότι τα μέτρα αυτά λαμβάνονται με στόχο την εξοικονόμηση κόστους σε μια περίοδο που το σύνολο της αεροπορικής βιομηχανίας δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει εξαιτίας της διακοπής της αεροπορικής κίνησης στην Ευρώπη, με την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας τη Easyjet θα απευθυνθεί και στους προμηθευτές της για αναστολή ή και μείωση των πληρωμών που επίκεινται ενώ βρίσκεται και σε συζητήσεις και με παρόχους ρευστότητας για να διασφαλιστεί βραχυπρόθεσμα. «Εργαζόμαστε αδιάκοπα για να διασφαλίσουμε ότι η easyJet θα συνεχίσει να βρίσκεται σε καλή θέση για να ξεπεράσει τις προκλήσεις του κορονοϊού», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σε ανακοίνωσή του. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι η καθήλωση των αεροσκαφών έρχεται λίγες ημέρςε μετά την αποπληρωμή μερίσματος ύψους 174 εκατ. λιρών το ένα τρίτο του οποίου πήγε στον ιδρυτή της και διευθύνοντα σύμβουλο της EasyJet, σερ Στέλιο Χατζηιωάννου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση της EasyJet δεν είναι καινοφανής. Δεδομένης της υγειονομικής κρίσης, πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν μηδενικά έσοδα αυτή την περίοδο και δίνουν μάχη για να επιβιώσουν.

Οι βρετανικές αεροπορικές μάλιστα ήλπιζαν σε ένα ειδικό κρατικό πακέτο βοήθειας που έδινε μια ανάσα στον κλάδο ωστόσο σύμφωνα με την βρετανική κυβέρνηση θα παρέμβει μόνο όταν δεν θα υπάρχει καμία άλλη δυνατή επιλογή, όπως η άντληση κεφαλαίων από υφιστάμενους επενδυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider