Αυτά είναι τα ξενοδοχεία που θα λειτουργούν στην Ελλάδα

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτά είναι τα ξενοδοχεία που θα λειτουργούν στην Ελλάδα
Η λίστα με τα  πρώτα ξενοδοχεία, τα οποία  ανά Περιφερειακή ενότητα θα λειτουργούν κατ΄ εξαίρεση της ΚΥΑ που προβλέπει προσωρινή  απαγόρευση  λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων.

Αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Τουρισμού (www.mintour.gov.gr) η λίστα με τα πρώτα ξενοδοχεία, τα οποία ανά Περιφερειακή ενότητα θα λειτουργούν κατ΄ εξαίρεση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Αποφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η αναστολή λειτουργίας για τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας ισχύει από το βράδυ της Δευτέρας 23 Μαρτίου έως και τις 30 Απριλίου και ώρα 12:00. Κατά το χρονικό διάστημα ισχύος της απόφασης επιτρέπεται η λειτουργία ενός τουριστικού καταλύματος ανά περιφερειακή ενότητα ενώ ειδικώς για τις περιφερειακές ενότητες Κεντρικού Τομέα Αθηνών και Θεσσαλονίκης επιτρέπεται η λειτουργία τριών τουριστικών καταλυμάτων. Είχε προηγηθεί η απόφαση για αναστολή των

Σύμφωνα με την λίστα τα ξενοδοχεία που θα μείνουν ανοιχτά στην Αθήνα είναι τo πεντάστερο Plaza στην πλατεία Συντάγματος, το τριών αστέρων Ελληνίς (Hellinis) κοντά στην πύλη Αδριανού, και το τριών αστέρων Golden City στην οδό Μάρνης.

Στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης τα τρία ξενοδοχεία που θα μείνουν ανοιχτά είναι το τριών αστέρων Rotonda στη Μοναστηρίου, το ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων Πανόραμα στο Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη και το τριών αστέρων ξενοδοχείο Βεργίνα και πάλι στη Μοναστηρίου στο κέντρο της πόλης.

Πέρα από την προσπάθεια για μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού, τα ξενοδοχεία μπορούν να επιταχθούν και να διατεθούν για τη νοσηλεία ασθενών, ενώ κάποιες μονάδες στο κέντρο της πόλης ήδη προετοιμάζονται γι αυτό το ενδεχόμενο σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr

Ποια ξενοδοχεία εξαιρούνται

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ, ειδικά για τα τουριστικά καταλύματα στα οποία, κατά τη δημοσίευση της απόφασης,
διέμεναν ένοικοι σε ποσοστό τουλάχιστον δέκα τοις εκατό (10%) της συνολικής τους δυναμικότητας σε κλίνες, η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τίθεται σε ισχύ από τις 26 Μαρτίου 2020 και ώρα 12:00 και διαρκεί έως και τις 30 Απριλίου 2020 και ώρα 12:00.

Επιπλέον, προβλέπεται ότι μπορεί να εξαιρεθούν περαιτέρω από την απαγόρευση τα τουριστικά καταλύματα, η συνέχιση της λειτουργίας των οποίων είναι απολύτως αναγκαία για τη στέγαση:

  • προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας,
  • πάσης φύσεως ιατρικού, νοσηλευτικού ή υγειονομικού προσωπικού,
  • προσωπικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή διεθνών οργανισμών,
  • προσώπων που έχουν πληγεί λόγω φυσικών καταστροφών,
  • προσφύγων ή αιτούντων άσυλο,
  • φοιτητών των Α.Ε.Ι. και αλλοδαπών επισκεπτών των Α.Ε.Ι. που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω ευρωπαϊκών ή διεθνών προγραμμάτων ή συνεργασιών, οι οποίοι στεγάζονται με φροντίδα των Α.Ε.Ι. ή/και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και αποδεδειγμένα δεν δύνανται να διαμείνουν σε κατοικία στην ημεδαπή,
  • εκπαιδευτικών, μονίμων ή αναπληρωτών, που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες εκτός του δήμου της μόνιμης κατοικίας τους και διαμένουν ήδη σε τουριστικά καταλύματα για τον σκοπό αυτό. Από την απαγόρευση της παρ. 1 εξαιρούνται, επίσης, τουριστικά καταλύματα, η συνέχιση της λειτουργίας των οποίων είναι αναγκαία για ειδικούς επιτακτικούς λόγους που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας.
Τα ξενοδοχεία που θα μείνουν ανοιχτά ανά Νομό
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΔΗΜΟΣ
ΑΓΙΑΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ
ΛΟΥΣΥΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΑΡΧΟΝΤΙΟ ΧΡΗΣΤΟΥ-ΕΥΗΣΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΤΟΥΕΝΤΙ ΟΥΑΝΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΕΛΕΥΣΙΝΑΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
PLAZAΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΣΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΙΤΥΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΑΥΡΑΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΠΑΡΚΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΚΑΣΤΡΟΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΜΥΤΙΛΑΝΑ ΧΩΡΙΟΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ
ΧΙΟΣ ΧΑΝΔΡΗΣΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ
ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΡΕΜΙΕ ΧΕΡΤ ΧΟΤΕΛΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΑΣΤΗΡΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
ΑΧΙΛΛΕΙΟΝΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΑΡΤΑ ΠΑΛΛΑΣΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ
ΚΙΕΡΙΟΝΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΔΙΟΝΥΣΟΣΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ
ΑΕΤΩΝ ΜΕΛΑΘΡΩΝΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
ΦΑΜΙΛΙΑΔΗΜΟΣ ΙΘΑΚΗΣ
ΙΠΠΟΤΩΝΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΙΟΝΙΑΝ ΠΛΑΖΑ -ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΟΝΙΟΥΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
ΜΠΟΣΚΕΤΟΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΑΙΓΕΣΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΡΟΤΟΝΤΑΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΑΝΟΡΑΜΑΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ
ΒΕΡΓΙΝΑΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΛΕΝΑΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΜΑΡΕΛΙΑΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΛΑΤΩΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
ΛΑΤΩΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΣΟΥΙΤΕΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ
ΤΙΤΑΝΙΑΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ
ΚΩΣΔΗΜΟΣ ΚΩ
ΑΚΤΗ ΜΥΚΟΝΟΥΜΥΚΟΝΟ
ΜΕΝΤΙΤΕΡΑΝΝΙΑΝΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ
ΑΡΤΕΜΙΣΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
ΠΛΑΖΑΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΣΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
ΣΑΜΑΡΑΣΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ
ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
ΑΛΦΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
ΔΙΩΝΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider