Thomas Cook - Fosun Tourism: Συμφώνησαν στα «βασικά» με 552 εκατ. δολάρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Thomas Cook - Fosun Tourism: Συμφώνησαν στα «βασικά» με 552 εκατ. δολάρια
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Fosun θα συνεισφέρει 552 εκατ. δολάρια σε αντάλλαγμα για τουλάχιστον 75% των επιχειρήσεων οργάνωσης ταξιδιών και 25% της αεροπορικής εταιρείας του ομίλου.

Προχωρά η συμφωνία μεταξύ της Thomas Cook και της Fosun για το πακέτο δάσωσης της πρώτης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εκπροσώπους της Thomas Cook Group, οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στους βασικούς εμπορικούς όρους πακέτου διάσωσης, τις τράπεζες και την πλειοψηφία των ομολογιούχων.

Η βρετανική τουριστική επιχείρηση είχε δηλώσει τον Ιούλιο ότι εργάζεται για να εξασφαλίσει νέες επενδύσεις από την μέτοχο Fosun Tourism, για την για την ανακεφαλαιοποίηση της εταιρείας.

Σύμφωνα με τους όρους που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, όπως αναφέρει το Bloomberg, η Fosun θα συνεισφέρει 450 εκατ. στερλίνες (552 εκατ. δολάρια) και σε αντάλλαγμα αποκτά δικαιώματα για τουλάχιστον 75% των επιχειρήσεων οργάνωσης ταξιδιών και 25% της αεροπορικής εταιρείας του ομίλου.

Οι τράπεζες και οι ομολογιούχοι της Thomas Cook θα δώσουν επιπλέον 450 εκατ. στερλίνες για το 75% της αεροπορικής εταιρείας και έως το 25% της τουριστικής επιχείρησης, ανέφερε ο όμιλος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider