Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Apple

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Apple
Ένας από τους βασικούς προμηθευτές της αναθεώρησε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρονιάς ανακοινώνοντας περικοπές στις παραγγελίες. 

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται από την αρχή της σημερινής συνεδρίασης η μετοχή της Apple αφότου ένας από τους βασικούς προμηθευτές της αναθεώρησε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρονιάς ανακοινώνοντας περικοπές στις παραγγελίες.

Ο λόγος για την Lumentum, τον κατασκευαστή 3D λέιζερ που δημιουργεί εξαρτήματα για την εμπρόσθια κάμερα των νέων iPhones της Apple μέσω την οποίων γίνεται η αναγνώριση προσώπου (FaceID) αλλά και λειτουργούν οι εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας.

Σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Lumentum ανέφερε την Δευτέρα ότι «πρόσφατα έλαβε αίτημα από έναν από τους μεγαλύτερους πελάτες της εταιρείας να μειώσει τις παραγγελίες για 3D λέιζερ οι οποίες θα κατασκευάζονταν στο δεύτερο τρίμηνο του έτους και θα ήταν έτοιμες να παραδοθούν το τρίτο τρίμηνο.

Τα βλέμματα όλων στράφηκαν στην Apple αφού η Lumentum στις προβλέψεις αποτελεσμάτων για το οικονομικό έτος 2018 αναφέρει πως η Apple αποτελεί τον μεγαλύτερο πελάτης της εταιρείας αντιπροσωπεύοντας το 30% των εσόδων της. Βέβαια στην αναθεωρημένη έκθεση με τις εκτιμήσεις των αποτελεσμάτων της εταιρείας που παρουσιάστηκε την Δευτέρα η Lumentum δεν έκανε ευθεία αναφορά στην Apple, αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να καθησυχάσει τους επενδυτές.

Λίγο αργότερα ο Γουέλς Φάργκο σε σημείωμα προς τους πελα΄τες του ανέφερε ότι οι αναθεωρημένες προβλέψεις της Lumentum αφορούν στην μείωση κατά 30% των παραγγελιών της Apple, γεγονός που έριξε την μετοχή κατά 5,2% δύο ώρες μετά την έναρξη της διαπραγμάτευσης.

Η αναθεωρημένη πρόβλεψη αφήνει αμφιβολίες για την επιτυχία των τελευταίων iPhones της Apple και μάλιστα σε μια κρίσιμη για την εταιρεία περίοδο, αυτή των εορτών που παραδοσιακά δίνει ώθηση στον τζίρο της.

Να υπενθυμίσουμε ότι το εν λόγω συμβάν έρχεται μια εβδομάδα περίπου μετά τις φήμες ότι ο κολοσσός οτυ Κουπερτίνο έδωσε εντολή να σταματήσει η έξτρα παραγωγή των νέων συσκευών iPhone XR.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider