Με καθυστερήσεις η κυκλοφορία των νέων iPhone

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με καθυστερήσεις η κυκλοφορία των νέων iPhone
Η πανδημία του κορονοϊού θα επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα της Apple.

Με καθυστερήσεις, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα πραγματοποιηθεί η διάθεση των νέων μοντέλων iPhone, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων οικονομικός σύμβουλος (CFO) της Apple, Luca Maestri, σε ενημέρωση των επενδυτών για τα «θεαματικά» οικονομικά αποτελέσματα του τεχνολογικού κολοσσού.

Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος της Apple ανέφερε ότι η διάθεση των νέων μοντέλων θα καθυστερήσει μερικές εβδομάδες, επιβεβαιώνοντας τις πολυάριθμες σχετικές φήμες. «Πέρυσι η διάθεση των iPhone ξεκίνησε στα τέλη Σεπτέμβρη. Φέτος προβλέπουμε ότι η διάθεση στην αγορά θα γίνει λίγες εβδομάδες αργότερα.

Η καθυστέρηση ωστόσο είναι αναμενόμενη δεδομένων των lockdown που επιβλήθηκαν στα εργοστάσια της εταιρείας της Κίνας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Άλλωστε και το νέο iPhone SE, το οποίο αναμενόταν τον Μάρτιο κυκλοφόρησε τον Απρίλιο. Παρά την αργοπόρημένη διάθεσή του στην αγορά βέβαια, οι πωλήσεις δε φάνηκε να επηρεάστηκαν κι ιδιαίτερα, κάτι που αναμένεται να ισχύσει και στην κυκλοφορία των νέων μοντέλων.

Να υπενθυμίσουμε ότι το δεύτερο τρίμηνο χρήσης η Apple ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 11,25 δισ. δολαρίων ή 2,58 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι 10,04 δισ. δολαρίων ή 2,18 δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο του 2019, γεγονός που εκτίναξε σε νέο ιστορικό υψηλό την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας την Παρασκευή.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 59,7 δισ. δολάρια έναντι 53,81 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Η εταιρεία εμφάνισε έσοδα ύψους 26,42 δισ. δολαρίων από τις πωλήσεις iPhones. Αύξηση κατέγραψαν και τα έσοδα από τις πωλήσεις Macs, τα οποία ανήλθαν στα 7,08 δισ. δολάρια από 5,82 δισ. δολάρια το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Με «καύσιμο» τα ισχυρά οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσε η Apple για το δεύτερο τρίμηνο του 2020, η μετοχή της επιδόθηκε σε ράλι στη Wall Street την Παρασκευή. Καθώς τα τριμηνιαία αποτελέσματα αποδείχθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, η μετοχή της εταιρείας έκλεισε με άλμα 10,47%, εκτοξεύοντας την κεφαλαιοποίηση του τεχνολογικού κολοσσού στα 1,84 τρισ. δολάρια, ήτοι μια «ανάσα» μακριά από τα 2 τρισ. δολάρια.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider