Στις 4 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί online το Startup Greece Week 2020

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 4 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί online το Startup Greece Week 2020
Η δράση  είναι πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Youth Entrepreneurship Club (Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας).

Η Ελληνική Εβδομάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Startup Greece Week επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά τον Μάϊο, αυτή τη φορά λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, 100% online. Η εβδομάδα από τις 4 Μαΐου μέχρι τις 10 Μαΐου, θα περιλαμβάνει online workshops, ανοιχτές συζητήσεις με διακεκριμένους ομιλητές, networking, ένα διαγωνισμό για Startups και πολλές άλλες δράσεις με στόχο την ανάπτυξη του καινοτόμου επιχειρηματικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα.

Οι συμμετέχοντες στο Startup Greece Week θα έχουν την ευκαιρία:

  • να γνωρίσουν επιτυχημένους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και startuppers που θα επικοινωνήσουν γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με τον χώρο του επιχειρείν
  • να δικτυωθούν και να διευρύνουν τις επαφές σου εντός της επιχειρηματικής κοινότητας,
  • να κερδίσουν στον επιχειρηματικό διαγωνισμό για τις startups βραβεία αξίας 10.000 ευρώ,
  • να διεκδικήσουν χρηματοδοτήσεις από επενδυτές,
  • να παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα workshops με σκοπό την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, και να συμμετάσχουν σε πολλές ακόμα δράσεις

Οι 10 πόλεις που συμμετέχουν στην διοργάνωση είναι οι:

Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Τρίπολη, Ρόδος, Ξάνθη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Πάτρα

Όσο για τις θεματικές ενότητες, οι επιβεβαιωμένες μέχρι στιγμής περιλαμβάνουν:

  • Fail FAST,
  • Biotech / HealthTech,
  • Logistics / On Demand Delivery,
  • Greentech / Energy,
  • Fintech.

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στη δράση θα πρέπει να προχωρήσουν στην εγγραφή τους εδώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θέσεις είναι περιορισμένες. Επιπλέον όσες startup ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν παρουσιάζοντας το προ¨οιόν τους και να κερδίσεις βραβεία αξίας 10.000 ευρώ στα Startup Greece Week Awards 2020, πάρε μέρος συμπληρώνοντας την φόρμα εδώ

Η δράση είναι πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Youth Entrepreneurship Club (Σύλλογος Νεανικής Επιχειρηματικότητας), στο πλαίσιο των στόχων του για την ανάπτυξη του καινοτόμου επιχειρηματικού οικοσυστήματος της Ελλάδας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρέπει να σημειωθεί ότι η οργάνωση και η παραγωγή του εγχειρήματος γίνεται από 30 και πλέον εθελοντές με μέσο όρο ηλικίας τα 23 έτη.

Για όσους ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν ως χορηγοί την εκδήλωση μπορούν να συμπληρώσουν την φόρμα που θα βρουν στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youthentrepreneurship.club/call-supporters-startup-greece-week-2020/.

Η δράση ενδεικτικά απευθύνεται σε: επιχειρηματίες, καθηγητές, ξενοδόχους, φοιτητές, νέους επιστήμονες, εκπροσώπους οργανισμών ή επιχειρήσεων, ανέργους, κοινωνικές επιχειρήσεις, παραγωγούς, πολιτιστικές επιχειρήσεις, θερμοκοιτίδες, ακαδημαϊκά ιδρύματα, τοπικές ομάδες, επιχειρήσεις, συμβούλους επιχειρήσεων, οικονομολόγους και startuppers.

«Αντιλαμβανόμαστε τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν αυτήν την περίοδο καθώς και την κρίση που θα προκύψει. Πιστεύουμε, όμως, πως τώρα ακόμα περισσότερο, πρέπει να δράσουμε για να καταφέρουμε να βγούμε όλοι πιο δυνατοί και πιο ενωμένοι. Στόχος του εγχειρήματος μας είναι να ακούσουμε, να συζητήσουμε, να επικοινωνήσουμε την εμπειρία και την άποψη ανθρώπων που βρίσκονται στο επιχειρηματικό οικοσύστημα και οι ίδιοι με τη σειρά τους να εμπνεύσουν και να κινητοποιήσουν για να δημιουργηθούν νεοφυή επιχειρηματικά σχήματα και συνθήκες που θα επιτρέψουν μια νέα δυναμική στην Ελληνική κοινωνία και οικονομία. Να δείξουμε ότι όλοι μπορούμε με πολλή δουλειά, συνεργασίες και με κατάλληλα εργαλεία, να δημιουργήσουμε αξία από το μηδέν!Να συνεισφέρουμε ώστε να δημιουργηθούν, τοπικές κοινότητες σε κάθε Περιφέρεια της χώρας μας, δυνατές συνεργασίες ανάμεσα σε επαγγελματίες και επίδοξους επιχειρηματίες καθώς επίσης και να δοθούν χρήσιμες προτάσεις/ιδέες για την ανάπτυξη του Ελληνικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος» ανέφερε σχετικά ο επικεφαλής της δράσης, Startup Greece Week, Θάνος Παράσχος.

Στo πλαίσιo της επικοινωνίας του STARTUP GREECE WEEK διεξάγονται καθημερινά στις 22:00 Live online Q&A sessions με Έλληνες Founders ανά τον κόσμο που προβάλλονται στα κανάλια μας (facebook, instagram, youtube, twitter) και τηλεοπτικά στο RISE TV στην Αττική και πανελλαδικά μέσω της Wind vision. Στόχος της εκπομπής είναι να αναδείξει Έλληνες απ’ όλο τον κόσμο που δημιουργούν εταιρείες τεχνολογίας και να προβάλει το εγχείρημά μας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider