17 συμβουλές για ασφαλή τηλεργασία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
17 συμβουλές για ασφαλή τηλεργασία
Μια σειρά από σημαντικές συμβουλές και βέλτιστες πρακτικές για όσους δουλεύουν αυτό το διάστημα απομακρυσμένα, δίνει η  εταιρεία συμβούλων οργάνωσης και πληροφορικής PRIORITY ΑΕ.

Μια σειρά από σημαντικές συμβουλές και βέλτιστες πρακτικές για όσους δουλεύουν αυτό το διάστημα απομακρυσμένα, με τηλεργασία δίνει η εταιρεία συμβούλων οργάνωσης και πληροφορικής PRIORITY ΑΕ, αξιοποιώντας την εμπειρία της και συμβάλλοντας στην πρωτοβουλία της Πολιτείας #DigitalSolidarityGR και την καμπάνια #menoumespiti.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί την πρώτη από μια σειρά παροχών και δεξιοτήτων της οποίες η Solidarity θα παραχωρήσει δωρεάν μέσα στο επόμενο διάστημα. Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το επόμενο διάστημα θα μεταφέρει την τεχνογνωσία της σε σημαντικά ζητήματα όπως Cybersecurity, Ασφάλεια Προσωπικών Δεδομένων και GDPR, υγεία και ασφάλεια στην εργασία, κ.α., μέσα από ενημερώσεις από το Blog της και τα social media κανάλια της, αλλά και μέσω webinars, που θα ανακοινώνονται στο site της.

17 συμβουλές για ασφαλή τηλεργασία

Δεδομένης της ανάγκης για εργασία από το σπίτι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε να ακολουθούμε βασικούς κανόνες προκειμένου να διασφαλίζουμε ότι θα κρατάμε μακριά όλους του κακόβουλους που θα προσπαθούν να εισέλθουν στον υπολογιστή μας για να διαβάσουν, τροποποιήσουν, σβήσουν τα αρχεία μας ή να προκαλέσουν δυσλειτουργίες στα προγράμματα λογισμικού που χρησιμοποιούμε.

  1. Ακολουθούμε τις οδηγίες του τμήματος ΙΤ για να συνδεόμαστε απομακρυσμένα στο εταιρικό δίκτυο και εφαρμογές. Η σύνδεση θα πρέπει να γίνεται μέσω ασφαλών καναλιών επικοινωνίας (π.χ. VPN, RAS)
  2. Χρησιμοποιούμε τον εξοπλισμό που μας έχει παραχωρήσει η εταιρεία για να συνδεόμαστε απομακρυσμένα στο δίκτυό της
  3. Δεν ξεχνάμε να αλλάζουμε τους κωδικούς πρόσβασης με τη συχνότητα που επιβάλει η πολιτική που εφαρμόζει η εταιρεία μας
  4. Οι νέοι κωδικοί που ορίζουμε θα πρέπει να έχουν το ελάχιστο μήκος και να περιέχουν τα είδη των χαρακτήρων που ορίζει η πολιτική της εταιρείας μας
  5. Δεν κοινοποιούμε τους εταιρικούς κωδικούς πρόσβασης σε μέλη της οικογένειάς μας (και φυσικά σε κανένα άλλο τρίτο πρόσωπο)
  6. Δεν προσπαθούμε να απενεργοποιήσουμε το λογισμικό προστασίας που είναι εγκατεστημένο στους υπολογιστές που μας έχουν παραχωρηθεί
  7. Δεν συνδεόμαστε σε ιστόχωρους που έχουν υψηλό κίνδυνο μόλυνσης με κακόβουλο λογισμικό (porn, gambling, p2p sites)
  8. Φροντίζουμε να ενημερώνουμε άμεσα το λογισμικό του εταιρικού υπολογιστή μας όταν εμφανίζεται το σχετικό μήνυμα
  9. Φροντίζουμε να προστατεύουμε και τους προσωπικούς μας υπολογιστές με αντιϊκό λογισμικό και να εγκαθιστούμε έγκαιρα τις ενημερώσεις των λογισμικών που εκδίδουν οι κατασκευαστές τους
  10. Δεν συνδεόμαστε σε δημόσια ασύρματα δίκτυα ή ασύρματα δίκτυα τρίτων
  11. Προγραμματίζουμε το internet router του σπιτιού μας να χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο WPA2
  12. Προστατεύουμε το οικιακό ασύρματο δίκτυο με ισχυρό κωδικό. Σε καμία περίπτωση δεν το αφήνουμε ξεκλείδωτο.
  13. Αλλάζουμε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης στο internet router.
  14. Δεν αποθηκεύουμε εταιρικές πληροφορίες σε οικιακά αποθηκευτικά μέσα ή σε ιστόχωρους αποθήκευσης δεδομένων (dropbox, onedrive, box, κλπ.) που είναι συνδεμένοι με προσωπικούς μας λογαριασμούς
  15. Αποθηκεύουμε τακτικά τα αρχεία που επεξεργαζόμαστε στο κεντρικό αποθηκευτικό μέσο της εταιρείας μας
  16. Σε περίπτωση εντοπισμού ύποπτης συμπεριφοράς ή δυσλειτουργίας στο λογισμικό που χρησιμοποιούμε, επικοινωνούμε άμεσα με το τμήμα ΙΤ της εταιρείας μας
  17. Δεν ανοίγουμε email με ύποπτο περιεχόμενο ή όταν προέρχονται από άγνωστους αποστολείς. Προσοχή!!!! Αυτή τη περίοδο οι κακόβουλοι χρήστες θα προσπαθήσουν να εισέλθουν στους υπολογιστές μας ή να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό αποστέλλοντας email με θέμα τον κορωνοϊό Covid-19.

Να υπενθυμίσουμε ότι η PRIORITY ΑE, ιδρυθείσα το 1995, αποτελεί πρωτοπόρο εταιρεία συμβούλων οργάνωσης και πληροφορικής στην Ελλάδα που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη και βελτιστοποίηση των εταιρικών διαδικασιών με βάση τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις βέλτιστες πρακτικές, τις κανονιστικές απαιτήσεις και τα διεθνή πρότυπα (ISO, κ.α.).

Παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες, λογισμικό και εκπαίδευση στους εξής τομείς: στην ασφάλεια πληροφοριών, στη διαχείριση υπηρεσιών πληροφορικής (ITSM), στην επιχειρησιακή συνέχεια, στο GDPR, στο Data Governance, στην ποιότητα, στην ασφάλεια τροφίμων, στην διαπίστευση, στο περιβάλλον, στην ενέργεια, στην υγεία και ασφάλεια και στην εταιρική κοινωνική ευθύνη. Αντλώντας εμπειρίες από τα 4.000 έργα που έχει υλοποιήσει, διαθέτει εξειδικευμένη γνώση ανά κλάδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider