Το σχέδιο Τσαμάζ για τον ΟΤΕ και τις νέες θυγατρικές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το σχέδιο Τσαμάζ για τον ΟΤΕ και τις νέες θυγατρικές
Αν και ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση η διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να ιδρύσει τρεις θυγατρικές.

Το σχέδιο μετασχηματισμού του ομίλου ΟΤΕ παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ σε μήνυμα που απέστειλε αργά το βράδυ της Τρίτης στους εργαζομένους.

Κάνοντας αναφορά στην πορεία του Ομίλου αλλά και στις προκλήσεις που φέρνει η νέα εποχή ο κ. Τσαμάζ τόνισε την ανάγκη αλλαγής της λειτουργίας του ΟΤΕ. «Δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε και να μείνουμε απαθείς μπροστά στην επικείμενη αλλαγή. Οι εταιρείες που κράτησαν μια τέτοια στάση, δεν κατάφεραν να επιβιώσουν. Έχουμε δύο επιλογές: ή να είμαστε πρωτοπόροι των αλλαγών ή να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις. Διαλέγουμε το πρώτο».

Σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ αν και ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση η διοίκηση του ομίλου εξετάζει το ενδεχόμενο να ιδρύσει τρεις θυγατρικές με βάση ισάριθμες επιχειρηματικές δραστηριότητες: Τεχνικοί πεδίου, Call Centers και καταστήματα. Σύμφωνα με τον ίδιο οι τομείς που θα λειτουργήσουν ως ξεχωριστές θυγατρικές «κερδίζουν μεγαλύτερη ευελιξία, ανεξαρτησία και αυτονομία εντός του Ομίλου» και έτσι «συμβάλλουν στην μείωση του λειτουργικού κόστους, της κύριας δραστηριότητας της εταιρείας, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζονται θέσεις εργασίας».

Οι εργαζόμενοι και οι απεργίες

Ο επικεφαλής του ΟΤΕ ξεκαθάρισε ότι ακόμη και να δημιουργηθούν οι θυγατρικές οι εργαζόμενοι «παραμένουν μέλη της μεγάλης οικογένειας του ΟΤΕ», ενώ αναφέρθηκε και στις απεργιακές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη από την περίοδο των Χριστουγέννων κάνοντας λόγο για «πρωτοφανείς πρακτικές συκοφαντίας, ψεύδους, απειλών σε προσωπικό επίπεδο, με αποκορύφωμα την άνανδρη επίθεση στην οικογενειακή μου κατοικία».

Τέλος, ο κ. Τσαμάζ δήλωσε πως η διοίκηση του ΟΤΕ προσβλέπει στην επίτευξη συμφωνίας , «όπως έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια» αλλά πρόσθεσε πως σε καμία περίπτωση ο ΟΤΕ δεν θα επιστρέψει σε «καθεστώς οργανισμού δημοσίου «με νοοτροπίες παρελθόντος». «Είμαστε μία σύγχρονη ιδιωτική εταιρεία τεχνολογίας και τέτοια θα παραμείνουμε», τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider