Οι Epsilon Net AE και HIT ΑΕ επεκτείνουν στο εξωτερικό την κοινή τους δραστηριότητα στον κλάδο του επιχειρηματικού λογισμικού για ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από την απόφαση των δύο εταιρειών να προχωρήσουν σε μια στρατηγική συνεργασία που αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο του επιχειρηματικού λογισμικού για τις ξενοδοχειακές μονάδες και την εστίαση στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες η Epsilon Net αποκτά ισχυρή μετοχική θέση στην HIT, ενώ κύκλοι της αγοράς κάνουν λόγω για ποσοστό άνω του 30%.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο εταιρείες αναμένεται να διεισδύσουν επιχειρηματικά στις αγορές της Ισπανίας και της Ιταλίας ενισχύοντας παράλληλα την παρουσία τους και στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά.

Υπογραμμίζεται η εισηγμένη στην εναλλακτική αγορά του ΧΑ Epsilon Net ΑΕ που ετοιμάζεται για την είσοδο της στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής επιχειρηματικού λογισμικού σε έργα του ιδιωτικού τομέα με πάνω από 400 άτομα προσωπικό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και με περισσότερους από 30.000 πελάτες και επαγγελματίες του ευρύτερου Οικονομικού χώρου.

Πιο συγκεκριμένα τα προϊόντα της Epsilon Net εμπιστεύονται πάνω από το 65% της αγοράς των λογιστικών γραφείων και άνου του 70% της αγοράς σε συστήματα Μισθοδοσίας και HR. Επίσης η Epsilon Net, κάνοντας την μεγαλύτερη επένδυση στον χώρο της πληροφορικής τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, έχει επεκταθεί στην δημιουργία της πιο σύγχρονης πλατφόρμας PYLON με λύσεις ERP για μεγάλες και μικρό-μεσαίες επιχειρήσεις. Ειδικά στον χώρο του Τουρισμού και της Εστίασης η Epsilon Net μέσω της πλατφόρμας PYLON έχει δημιουργήσει τις εφαρμογές PYLON Hotel και PYLON Restaurant τις οποίες εμπιστεύεται σημαντικό μερίδιο της αγοράς το οποίο αυξάνεται συνεχώς.

Ταυτόχρονα η Epsilon Net, σε συνεργασία με το εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών της που ξεπερνάει τους 300 συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα, δίνει την δυνατότητα, σε πανελλαδικό επίπεδο, της κάλυψης όλων των τουριστικών μονάδων άμεσα, δημιουργώντας μία επιχειρηματική ευκαιρία σε αυτή την κάθετη αγορά. Σημειώνεται ότι το 85% των μετοχών της Epsilon Net ανήκει στον κ. Ιωάννη Μίχο.

Η HiT Hospitality Integrated Technologies AE είναι γνώριμη εδώ και 25 χρόνια στον χώρο του τουρισμού, ως ο μεγαλύτερος HOSPITALITY INTEGRATOR (ολοκληρωμένες λύσεις στον τουρισμό) στην Ελλάδα, με ιστορία οργάνωσης των μεγαλύτερων ξενοδοχειακών αλυσίδων, των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 και των πιο γνωστών αλυσίδων μαζικής εστίασης προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις σε αυτή την πολύ δύσκολη κάθετη αγορά.

Το άθροισμα της εγκατεστημένης βάσης των δύο εταιρειών ξεπερνάει τις 2.000 εγκαταστάσεις ξενοδοχειακών λύσεων και πάνω από 400 καταστήματα αλυσίδων εστίασης, καθιστώντας αυτή τη στρατηγική συνεργασία την πιο ολοκληρωμένη και ηγετική στον χώρο της πληροφορικής του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα με αξιοσημείωτο μέγεθος ακόμη και για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα.

Μέσω αυτής της στρατηγικής συνεργασίας, οι δύο εταιρείες, θα αναπτύξουν περαιτέρω τις ήδη υπάρχουσες λύσεις που διαθέτουν και ταυτόχρονα θα αναπτύξουν νέα προγράμματα και υπηρεσίες, στην πιο προηγμένη και πρωτοποριακή τεχνολογία, που θα στοχεύουν στην αναβάθμιση των υπηρεσιών όλων των εσωτερικών τμημάτων του τουριστικού κλάδου.

Όλα τα παραπάνω θα είναι βασισμένα στις ανθρώπινες ανάγκες (Guest experience), στις νέες τάσεις της αγοράς, την παροχή απομακρυσμένων ξενοδοχειακών υπηρεσιών (Mobility) και σε νέες υπηρεσίες SaaS (Software as a service) σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τα διεθνή πρότυπα. Όπως επισημαίνουν αυτοί που ξέρουν λεπτομέρειες του deal σε συνδυασμό με το εύρος της εγκαταστατικής δύναμης, και την πανελλαδική κάλυψη μέσω του δικτύου συνεργατών της Epsilon Net, οι παραπάνω λύσεις και προϊόντα θα μπορούν να διατεθούν ακόμα και στον πιο απομακρυσμένο πελάτη σε όλη την επικράτεια.

Στο πλαίσιο αυτό το νέο σχήμα Epsilon Net ΑΕ μαζί με την Hit ΑΕ και σύμφωνα με τη γλώσσα των αριθμών θα αποτελέσει την ηγετική λύση πληροφορικής και εκπαίδευσης στον Τουριστικό κλάδο, ενώ η σύζευξη των δυνάμεων τους ενδέχεται να δημιουργήσει υψηλότερα τεχνολογικά προϊόντα με αντικειμενικό στόχο όχι μόνο την επικυριαρχία στην ελληνική αγορά αλλά και σε άλλες μεσογειακές χώρες με πρώτο στόχο όπως προαναφέρθηκε τις ώριμες τουριστικά αγορές της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Epsilon Net κ. Ιωάννης Μίχος αναφερόμενος στην επί θύραις μετοχική συνεργασία δήλωσε σχετικά: «Η στρατηγική συνεργασία της Epsilon Net, της μεγαλύτερης δύναμης στην παραγωγή επιχειρηματικού λογισμικού στην Ελλάδα, μαζί με την Hit ΑΕ, τον μεγαλύτερο Integrator στον χώρο του τουρισμού, αποτελεί σήμερα την πιο ολοκληρωμένη και ηγετική λύση στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο τομέα της Ελληνικής Τουριστικής Βιομηχανίας. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας και σε συνεργασία με το εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών της Epsilon Net, στοχεύουμε στην δημιουργία της πιο δυνατής και ολοκληρωμένης λύσης, τόσο για τον Ελλαδικό χώρο, όσο και για την αγορά της Ευρώπης».

Αντίστοιχα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hit ΑΕ κ. Ιωάννης Μυτιληναίος για την συγκεκριμένη συνεργασία υποστήριξε ότι : «Όταν δυο ηγέτιδες εταιρίες στον χώρο τους αποφασίζουν να συνεργαστούν, το αποτέλεσμα σίγουρα θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Η στρατηγική συνεργασία Epsilon Νet και HIT ΑΕ δημιουργεί πλέον το μεγαλύτερο σχήμα παροχής λύσεων τεχνολογίας στον τουρισμό που απαρτίζεται από Έλληνες μηχανικούς με εμπειρία και τεχνογνωσία που λίγες εταιρίες διαθέτουν σε όλο τον κόσμο. Ο Τουρισμός μας είναι κατεξοχήν εισερχόμενος. Οι λύσεις είναι διεθνείς. Με ανοικτά σύνορα σε έναν κόσμο διαρκούς ανταλλαγής πληροφοριών, η γνώση είναι παγκόσμια. Μέσα σ' αυτό το περιβάλλον, δουλεύουμε πλέον μαζί οι δυο εταιρείες , πάνω σε κοινούς στόχους και σύντομα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε νέες πρωτοποριακές λύσεις».