Ξεκίνησε τη δοκιμαστική του λειτουργία το Skroutz Food, η νέα πλατφόρμα online delivery φαγητού της εταιρείας Skroutz. 

Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη από τον προηγούμενο μήνα λειτουργούσε μια κλειστή beta έκδοση της πλατφόρμας, την οποία δοκίμαζαν περιορισμένοι χρήστες σε περιοχές κοντά στην έδρα της εταιρείας με στόχο να στείλουν feedback στη Skroutz.gr. 

Πλέον, όπως είχε αναφέρει σε ρεπορτάζ του το insider.gr κυκλοφόρησε η beta έκδοση της πλατφόρμας, η οποία εξυπηρετεί καθημερινά τις παρακάτω περιοχές: Αγία Παρασκευή, Ηράκλειο, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Χαλάνδρι. Μέχρι στιγμής στην πλατφόρμα έχουν ενταχθεί αρκετές επιχειρήσεις εστίασης, ακόμα και μεγάλα ονόματα με παρουσία σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές, ωστόσο ο αριθμός τους θα αυξάνεται καθώς περνούν οι ημέρες. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι για την περιοχή του Ηρακλείου υπάρχουν ήδη καταχωρημένα 71 καταστήματα.

Το επίσημο λανσάρισμα της πλατφόρμας, θα γίνει σχεδόν ένα μήνα αργότερα, στις αρχές του Φθινοπώρου και τότε θα ξεκινήσει και η γεωγραφική επέκταση της εταιρείας. Η περίοδος κρίνεται ιδανική για την δοκιμή της υπηρεσίας αφού τους καλοκαιρινούς μήνες παρατηρείται μια μείωση στη χρήση των υπηρεσιών online delivery.

Η πρόσβαση στη Skroutzfood θα γίνεται και μέσω της πλατφόρμας Skroutz.gr αλλά και ξεχωριστά, ενώ όποιος χρήστης διαθέτει ήδη λογαριασμό για τη Skroutz.gr δεν θα χρειάζεται να δημιουργήσει καινούργιο για να κάνει χρήση της υπηρεσίας ηλεκτρονικής παραγγελίας φαγητού.

Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη από το τέλος Μαΐου, η δημοφιλής σελίδα είχε επισημοποιήσει τα σχέδιά της να επεκταθεί στην αγορά της ηλεκτρονικής παραγγελίας φαγητού, μια αγορά που η αξία της εκτιμάται ότι φτάνει τα 300 εκατ. ευρώ και γνωρίζει αλματώδη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια .

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πανελλήνιας έρευνας ηλεκτρονικού εμπορίου 2018-2019 που διεξήγαγε το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η παραγγελία έτοιμου φαγητού αποτελεί πλέον στην Ελλάδα τη δεύτερη δημοφιλέστερη κατηγορία στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου, με μερίδιο 43%.

Με την απόφασή της αυτή αναμένεται να κονταροχτυπηθεί με τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη του κλάδου, το efood.gr. Πώς θα κερδίσει όμως έναν ήδη καταξιωμένο παίκτη; Αρχικά θα αξιοποιήσει το όνομά της και την μεγάλη πελατειακή της βάση, στη συνέχεια αναμένεται να εξασφαλίσει κάποιες αποκλειστικές συνεργασίες για να διαφοροποιηθεί από την υπόλοιπη αγορά ενώ δεν αποκλείεται να είναι ανταγωνιστική κι ως προς το ύψος της προμήθειας ανά παραγγελία που θα επιβάλλει στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Skroutz Α.Ε. ιδρύθηκε το 2005 από τους Γιώργο Χατζηγεωργίου, Γιώργο Αυγουστίδη και Βασίλη Δήμο, με την πλατφόρμα τότε να φιλοξενεί μόλις 12 καταστήματα. Το 2006 το 50% της εταιρείας εξαγοράστηκε από την Dionic, ποσοστό που επέστρεψε πέρυσι στους ιδρυτές της Skroutz έναντι συνολικού τιμήματος 10 εκατ. ευρώ. Πλέον τα συνεργαζόμενα καταστήματα πλησιάζουν τα 3.000, στην εταιρεία εργάζονται 170 άτομα, ενώ έχει παρουσία στην τουρκική και τη βρετανική αγορά.