Έξι προϊόντα που «σκότωσε» ήσυχα-ήσυχα η Apple

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έξι προϊόντα που «σκότωσε» ήσυχα-ήσυχα η Apple
Ποια προϊόντα δεν θα ξαναδούμε στα ράφια των apple store.

Περίοδο ξεκαθαρίσματος των αποθεμάτων και των παλαιότερων συσκευών της αποτέλεσαν οι τελευταίοι μήνες για την Apple. Από το Σεπτέμβριο κι έπειτα ο κολοσσός του Κουπερτίνο έχει «σκοτώσει χωρίς ιδιαίτερο θόρυβο» πάνω από τις μισές από τις παλαιότερες συσκευές της, συμπεριλαμβανομένων μερικών εκ των δημοφιλέστερων μοντέλων iPhone.

Ποια είναι όμως αυτά που δεν θα ξαναδούμε στα ράφια ηλεκτρονικών και φυσικών καταστημάτων;

Η Apple μας πρωτοσύστησε το MacBook 12 ιντσών το 2015 και η τελευταία του ενημέρωση ήρθε το 2016. Τώρα ήρθε η ώρα να περάσει και αυτό το μοντέλο στη λήθη αφού όπως αποδεικνύεται η εταιρεία εικεντρώνεται στα πρόσφατα μοντέλα MacBook της, συμπεριλαμβανομένων των MacBook Pro και MacBook Air.

Την Τρίτη, η Apple ανακοίνωσε ότι το νέο MacBook Air έχει έκπτωση 100 δολάρια, φτάνοντας την τιμή στα $ 1.099, ενώ το MacBook Pro 13 ιντσών έχει αναβαθμιστεί. 

Τον Μάρτιο, η Apple κυκλοφόρησε τα νέα μοντέλα iPad και χάρη σε αυτό κατήργησε μια παλαιότερη έκδοση: το iPad Pro 10,5 ιντσών, το οποίο κυκλοφόρησε το 2017.

Ο λόγος πιθανότατα είχε να κάνει με το νέο iPad Air, το οποίο είχε σχεδόν την ίδια οθόνη σε συνδυασμό με τον τελευταίο επεξεργαστή της Apple, το A12 Bionic.

Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα απόσυρση μοντέλου είναι αυτή του περσινού iPhone X. To ενός χρόνου τηλέφωνο αποτέλεσε την ναυαρχίδα των προϊόντων της την περσινή χρονιά και είχε αρκετά καλές κριτικές από τους χρήστες του

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί θα περίμεναν η Apple να βγάλει το τηλέφωνο με έκπτωση κι όχι να το καταργήσει εντελώς. Κι όμως ο κολοσσός του κουπερτίνο αποφάσισε να το βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και στη θέση του να μας συστήσει το XS, το οποίο έχει παρόμοιο σχεδιασμό, χαρακτηριστικά καθώς και τιμή (999 δολάρια). 

Μέχρι να καταργηθεί το iPhone SE ήταν μια εξαιρετική συσκευή αν αναλογιστεί την σχέση ποιότητας - τιμής. Ήταν μικρό και πιο ελαφρύ από τα υπόλοιπα iPhones, ακόμα κι από το iPhone 5, είχε υποδοχή ακουστικών και πολύ καλή τιμή (350 δολάρια). 

Πλέον το φθηνότερο smartphone είναι το iPhone 7, το οποίο ξεκινά από 450 δολάρια. 

Το iPhone 6S και το αδερφάκι του 6S Plus, κυκλοφόρησαν το 2015, είναι δηλαδή τριών ετών τηλέφωνα. 

Παρότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να τα αγοράσετε πια από άποψη τεχνικών προδιαγραφών, και τα δύο τηλέφωνα είχαν ένα σημαντικό μερίδιο πωλήσεων κι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, ήταν δύο από τα τρία μοντέλα που είχαν υποδοχή για ακουστικά. Να υπενθυμίσουμε ότι από το iPhone 7 του 2016 κι έπειτα τα iPhones είχαν μόνο τη θύρα Lightning της Apple.

Μέχρι να βγει εκτός κυκλοφορίας η Apple πωλούσε το iPhone 6S για 450 δολάρια και το iPhone 6S Plus για 550 δολάρια. Εάν είστε λάτρης του iPhone 6S, μπορείτε ακόμα να βρείτε την συσκευή σε ορισμένους παρόχους ή μεταχειρισμένο μέσω διαδικτύου, ωστόσο στην Apple δεν θα το βρείτε πια.

To Apple Watch Series 1 έκανε το ντεμπούτο του το 2016, σχεδόν παράλληλα με την κορυφαία σειρά Apple Watch Series 2. Μέχρι και την Τετάρτη, η Apple πουλούσε ακόμα τη σειρά 1, ως την οικονομικότερη εναλλακτική λύση (249 δολάρια) αντί του Apple Watch Series 3, το οποίο ανακοινώθηκε το 2017. Apple ήδη είχε διακόψει σιωπηλά την σειρά 2 απο πέρυσι. Μέσα στην εβδομάδα όμως φάνηκε ότι κατήργησε και το Apple Watch Series 1. 

Ωστόσο το smartwatch της εταιρείας μπορεί ακόμα να βρεθεί σε μεγάλους λιανοπωλητές, και μάλιστα με μεγάλη έκπτωση, κοντά στα 125 δολάρια. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:22

Η ΕΕ επανεξετάζει την κατάργηση των δασμών στα ηλεκτρικά οχήματα VW που κατασκευάζονται στην Κίνα

16:20

ΗΠΑ: Σε χαμηλό άνω των 3 ετών τα νέα επιδόματα ανεργίας

16:18

Η Φεντερίκα Μογκερίνι παραιτήθηκε από διευθύντρια του Κολλεγίου της Ευρώπης

16:14

Τσιάρας για πληρωμές αγροτών: Έχουν δοθεί ήδη 500 εκατ. ευρώ για 4 προγράμματα

16:07

Ουκρανία: «Θέλουμε πραγματική ειρήνη με τη Ρωσία κι όχι έναν κατευνασμό»

16:03

Η Intracom Telecom και η GeoLinks επιτυγχάνουν Multi-Gigabit επιδόσεις σε πιλοτική δοκιμή στις ΗΠΑ

16:03

Η OpenAI εξαγοράζει την πολωνική startup Neptune

16:00

Κακοκαιρία Byron: Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή

15:51

Qualco: Με το Philanthropy Award τιμήθηκε ο πρόεδρος του ομίλου Qualco, Ορέστης Τσακαλώτος

15:49

Τασούλας: Δεν υπάρχει δίλημμα επανεξοπλισμού – Σε λίγες ημέρες η παραλαβή της φρεγάτας «Κίμων»

15:48

ΑΑΔΕ: Κατάσχεση ενός τόνου λαθραίου καπνού για ναργιλέ

15:44

H Κομισιόν ανεβάζει στροφές για την έκθεση για το κράτος δικαίου του 2026

15:43

Οι επιστήμονες μελετούν (επιτέλους) το γυναικείο σώμα

15:41

ΗΠΑ: Μειώθηκαν οι απολύσεις τον Νοέμβριο, αλλά παραμένουν οι υψηλότερες από το 2022

15:40

Enaon (Όμιλος Italgas): Επενδύσεις 1 δισ. ευρώ για επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης της Ελλάδας

15:40

Ελονοσία: Η πρόοδος απειλείται από την αντοχή στα φάρμακα - 282 εκατ. κρούσματα το 2024

15:39

Eurobank για οικονομία: Η εικόνα του γ' τριμήνου μέσα από βασικούς δείκτες

15:28

Philips: Πτώση 8,5% της μετοχής μετά τα μηνύματα για «αδύναμo» 2026

15:28

Τρεις μέρες στη Βιέννη: Όλα όσα αξίζει να δείτε και να κάνετε

15:25

Σημαντικές αλλαγές στην ηγετική ομάδα της Xerox

15:21

Μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτικούς φορείς της Ελλάδας για το ΧΑΚ

15:21

Eυλογιά αιγοπροβάτων: Στις 430.000 τα θανατωθέντα ζώα - 80 νέα κρούσματα σε μία εβδομάδα

15:18

Απεργούν οι ηθοποιοί την Παρασκευή - Ποιες παραστάσεις ακυρώνονται

15:02

SOS για όλους τους χρήστες των Gmail και Outlook - Ο μεγάλος κίνδυνος

15:02

Κικίλιας: Πρώτα από όλα η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση των πολιτών

14:58

Κακοκαιρία Byron: Κλειστά σχολεία την Παρασκευή - Αναλυτικά οι περιοχές

14:49

Χατζηδάκης: Επτά άξονες στήριξης της βιομηχανίας

14:47

Δύσκολοι καιροί για το Βέλγιο

14:45

Λάρισα: Αναβλήθηκε η δίκη των δύο συλληφθέντων αγροτών

14:34

Πιερρακάκης: Αξιοποιούμε την κοινωφελή περιουσία, σπάμε τις αλυσίδες της αδράνειας και θέτουμε τη χώρα σε κίνηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider