Μέχρι τέλος Ιουλίου η beta έκδοση του Skroutz Food

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέχρι τέλος Ιουλίου η beta έκδοση του Skroutz Food
Ξεκίνησε η κλειστή beta έκδοση του Skroutz Food

Πυρετωδώς εργάζονται τα στελέχη του Skroutz για να ολοκληρώσουν την νέα πλατφόρμα της εταιρείας, SkroutzFood, η οποία θα εξειδικεύεται στο Online delivery.

Ήδη λειτουργεί μια κλειστή beta έκδοση της πλατφόρμας οι περιορισμένοι χρήστες της οποίας δοκιμάζουν την λειτουργία της σε περιοχές κοντά στην έδρα της εταιρείας και στέλνουν feedback στη Skroutz.gr.

Ωστόσο μέχρι το τέλος του μήνα υπολογίζεται ότι θα κυκλοφορήσει η beta έκδοση με το επίσημο λανσάρισμα της πλατφόρμας να ακολουθεί ένα μήνα περίπου αργότερα, στις αρχές του Φθινοπώρου. Η περίοδος κρίνεται ιδανική για την δοκιμή της υπηρεσίας αφού τους καλοκαιρινούς μήνες παρατηρείται μια μείωση στη χρήση των υπηρεσιών online delivery.

Ήδη στην πλατφόρμα του Skroutzfood, όπως γνωρίζουμε, έχουν ενταχθεί αρκετές επιχειρήσεις εστίασης, ακόμα και μεγάλα ονόματα με παρουσία σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές. Βέβαια η πλατφόρμα αρχικά θα λειτουργήσει σε περιορισμένο γεωγραφικό εύρος με την πλήρη γεωγραφική επέκταση να πραγματοποιείται μέσα στο Φθινόρωπο.

Η πρόσβαση στη Skroutzfood θα γίνεται και μέσω της πλατφόρμας Skroutz.gr αλλά και ξεχωριστά, ενώ όποιος χρήστης διαθέτει ήδη λογαριασμό για τη Skroutz.gr δεν θα χρειάζεται να δημιουργήσει καινούργιο για να κάνει χρήση της υπηρεσίας ηλεκτρονικής παραγγελίας φαγητού.

Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη από το τέλος Μαΐου, η δημοφιλής σελίδα είχε επισημοποιήσει τα σχέδιά της να επεκταθεί στην αγορά της ηλεκτρονικής παραγγελίας φαγητού, μια αγορά που η αξία της εκτιμάται ότι φτάνει τα 300 εκατ. ευρώ και γνωρίζει αλματώδη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια - σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πανελλήνιας έρευνας ηλεκτρονικού εμπορίου 2018-2019 που διεξήγαγε το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η παραγγελία έτοιμου φαγητού αποτελεί πλέον στην Ελλάδα τη δεύτερη δημοφιλέστερη κατηγορία στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου, με μερίδιο 43%.

Με την απόφασή της αυτή αναμένεται να κονταροχτυπηθεί με τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη του κλάδου, το efood.gr. Πώς θα κερδίσει όμως έναν ήδη καταξιωμένο παίκτη; Αρχικά θα αξιοποιήσει το όνομά της και την μεγάλη πελατειακή της βάση, στη συνέχεια αναμένεται να εξασφαλίσει κάποιες αποκλειστικές συνεργασίες για να διαφοροποιηθεί από την υπόλοιπη αγορά ενώ δεν αποκλείεται να είναι ανταγωνιστική κι ως προς το ύψος της προμήθειας ανά παραγγελία που θα επιβάλλει στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Skroutz Α.Ε. ιδρύθηκε το 2005 από τους Γιώργο Χατζηγεωργίου, Γιώργο Αυγουστίδη και Βασίλη Δήμο, με την πλατφόρμα τότε να φιλοξενεί μόλις 12 καταστήματα. Το 2006 το 50% της εταιρείας εξαγοράστηκε από την Dionic, ποσοστό που επέστρεψε πέρυσι στους ιδρυτές της Skroutz έναντι συνολικού τιμήματος 10 εκατ. ευρώ. Πλέον τα συνεργαζόμενα καταστήματα πλησιάζουν τα 3.000, στην εταιρεία εργάζονται 170 άτομα, ενώ έχει παρουσία στην τουρκική και τη βρετανική αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider